Magazin > Film & Glasba & TV
37 ogledov

Predvidljiv rezervni načrt

(Foto: Kolosej) Žurnal24 main
Potem ko se je Jennifer Lopez veliko zgodilo na Manhattnu, se ji tokrat ogromno dogaja kot sveže oplojeni bodoči mamici v filmu Rezervni načrt (Back-Up Plan).

Mnoge ženske v današnjem (pre)hitrem načinu življenja posežejo po rezervnem načrtu – umetni oploditvi. Velikokrat zato, ker same ne morejo zanositi, včasih pa zato, ker (še) niso našle pravega moškega. Zoe (Jennifer Lopez) ima svojo trgovino za male živali, stanovanje, dober avto, je lepa in uspešna, pa vendarle ji manjka moška roka, s katero bi vzgojila hudo želeno otročad. Iz obupa se odloči za umetno oploditev, ki ji, glej ga zlomka, uspe že v prvo in ji postreže z dvojčkoma. Pa ne le to! Ko neverjetno srečna in polna materinske ljubezni skoči s stola za oploditev, v taksiju trešči v Stana (Alex O'Loughlin), ki nanjo nemudoma vrže oko. Ko le osvoji njeno srce, mu mora Zoe povedati za svojo nosečnost, zaradi katere jo skrbi, da jo bo Stan, ki bi lahko bil ljubezen njenega življenja, zapustil.

Jennifer Lopez se je v vlogi precej dobro znašla, vendar je treba priznati, da ji gredo vloge v tovrstnih romantičnih komedijah bistveno bolje kot njena trenutna glasbena kariera. Poleg tega je mama dvojčkov in ji je jasno, kaj vse nosečnost potegne s seboj.

rezervni na%C4%8Drt | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

 

Kljub komičnim zapletom daje Rezervni načrt občutek, da je posnet zato, da bi spodbudil ženske, naj se v tem (pre)hitrem načinu življenja le odločijo za otroka. Moškega bodo že našle, in to sanjskega! Že res, da gre za komedijo, ki postreže z nekaj komičnimi prizori, vendar se težav, kot je denar (ne za enega otročka, temveč dva!), le bežno dotakne. Brez skrbi, denar bo že našel pot do pravega tekočega računa, srečen konec je seveda neizbežen, film pa je povsem predvidljiv, čeprav je zaslediti trud filmske ekipe, da bi gledalci spregledali nespontanost.

Morda bi bilo bolje, če bi Zoe poleg rezervnega načrta imela še plan B, v katerem bi bilo všteto srečanje z ljubeznijo njenega življenja, film pa bi se bolj osredotočil na to, da bi samostojnim samskim ženskam, ki si želijo otrok, prikazal, kaj vse morajo vzeti v zakup, ko je na poti njihov prvorojenec. Tudi na ta način bi se požrešna nosečnica J. Lo lahko poslovila od svoje popolne riti.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.