Magazin > Film & Glasba & TV
22 ogledov

Preizkus postopkov ustvarjanja

Neforma 19 Arhiv Španskih borcev
V Španskih borcih si lahko ob 20. uri ogledate Neformo 19, serijo glasbeno-plesnih improvizacij.

Bitnamuun je skupina performerjev, ki ima najraje plesno gledališče, posuto s ščepcem drugih medijev. Skupina, ki sicer stavi na individualnost, včasih tudi išče ustvarjalne kompromise v okovih skupinskega ustvarjanja, nikoli pa ne ve, kako se bodo stvari odvijale.

Uveljavljeni bobnar in tolkalec Marjan Stanić se tokrat poigrava z idejo ufiltriranja in uaranžiranja posebnega seta bobnov in tolkal, v že posnete stare tradicionalne plese in pesmi Balkana, Orienta in Mediterana. Serija improvizacij Neforma omogoča medsebojno povezovanje in spoznavanje ustvarjalcev s področja sodobnih glasbenih praks in umetniki s področja sodobnega plesa.

Redni improvizacijski nastopi spodbujajo preverjanje lastnih principov ustvarjanja, soočenje z drugimi izvajalci, raziskavo postopkov in refleksijo, ter hkrati seznanjajo javnost z ustvarjalnimi potenciali na omenjenih umetniških področjih. Vnaprej bodo dogovorjene le glasbene in plesne zasedbe posameznega dogodka, ki bo temeljil na postavkah improvizacije in interakcije. Nekateri dogodki so povsem improvizirani, drugi pa kombinacija strukturiranega plesa in improvizirane glasbe oziroma strukturirane glasbe in improviziranega giba. Neforma želi spodbuditi sodelovanje različnih avtorjev, ter jim omogočiti platformo za preizkus njihovih postopkov ustvarjanja.

Za vstopnico boste odšteli pet evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.