Magazin > Film & Glasba & TV
42 ogledov

Prejel zlati roli in poljubček od bivše

Mitja Okorn
1/9
Boštjan Tacol
Včeraj je Društvo filmskih ustvarjalcev režiserju Mitji Okornu podarilo dve zlati roli, priznanji za rekord, ki ga je postavil s svojim filmom Pisma Sv. Nikolaju. Ogledalo si ga je namreč že več kot 50.000 slovenskih gledalcev in poltretji milijon Poljakov.

"Vedno, kadar gledalci obožujejo moje delo, sem srečen. Zaenkrat je bilo ljudem všeč še vse kar sem naredil, zafrknil sem le eno stvar, to je bil videospot za skupino Karma," je za naš portal ob prejetju zlatih rol povedal Mitja Okorn, ki je včeraj praznoval tudi svoj 31. rojstni dan. "Pisma Sv. Nikolaju je popoln film za Valentinovo. Sam praznikov ne praznujem, tudi božiča nisem maral pred snemanjem filma, morda tudi zato, ker še nimam otrok. Upam pa, da jih bom imel čim prej," je ušlo simpatičnemu režiserju, ki se bo 12. februarja družil s svetovno filmsko smetano na podelitvi nagrad BAFTA v Londonu:

"Zanima me predvsem dober scenarij, ni važno iz katerih rok bo prišel. Seveda pa si želim sodelovati z ljudmi, ki so v redu in snemati filme, ki bi se dotaknili ljudi po celem svetu. Na zvezdnike pa sem že kar malo imun. Zvezdniki so le igralci in če imam jaz dober scenarij, bodo oni prišli igrati. Bolj nedosegljivi so ljudje, ki imajo denar, sredstva, dobre scenarije … Če bosta tam Guy Ritchie in Ridley Scott, to bo zame šok."

Poljubljal Ivo in Tino

Mitji je zlati roli, ki jih je prejel za 25.000 in 50.000 kino ogledev njegove božične uspešnice, podelila predsednica Društva filmskih ustvarjalcev igralka Iva Krajnc, ki bi tudi sama z veseljem zaigrala v kakšnem izmed Mitjevih filmov: "Če bi bil dober scenarij, absolutno, zakaj pa ne."

Na dvojnem praznovanju pa se je kar trlo lepotic in čeprav je režiserjevo srce oddano Poljakinji oziroma "najlepši punci na svetu" kot pravi Mitja, dodaja, da so "Slovenke vsekakor lepše od Poljakinj." Okornu je prišla čestitat tudi nekdanja ljubezen in igralka Tina Gorenjak, ki je bivšemu pritisnila diskreten poljubček na usta: "Meni se zdi to normalno. Če si imel nekoč nekoga iskreno rad, ga težko nimaš več. To, da nekomu privoščiš uspeh, se mi pa sploh zdi nekaj najbolj normalnega," pravi Tina, ki je nad filmom Pisma SV. Nikolaju naravnost navdušena: "Bistvo tega filma so emocije, ki so tako pristne in iskrive, da ti film težko ne bi bil všeč. Absolutno bi tudi sama zaigrala v Mitjevem filmu, kdo pa ne bi (smeh)." Mitjeva oboževalka pa je tudi prelepa poslanka Eva Irgl: "Zelo mi je bil všeč. To je film, ki je izjemno srčen in izraža tudi to, kar tudi Mitja je v resnici. Če nisi tak človek, ne moreš narediti takega filma."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.