Magazin > Film & Glasba & TV
23 ogledov

Preklet naj bo izdajalec svoje domovine

Videli boste osvobodilno fronto režiserja Oliverja Frljića. (Foto: Žiga Koritnik Žurnal24 main
V okviru festivala Prelet, bodo v Slovenskem mladinskem gledališču v Ljubljani ob 20.30 uprizorili dramo Preklet naj bo izdajalec svoje domovine!.

V avtorskem projektu z naslovom Preklet naj bo izdajalec svoje domovine, se režiser Oliver Frljić z igralci Slovenskega mladinskega gledališča (SMG) loteva ljubezni in sovraštva do gledališča, spleta norosti in bolečine, ki se mu skupaj prepustijo tisti na odru in tisti v dvorani. Okvir za to preizpraševanje meja umetniške in civilne svobode so fragmenti zgodbe o razpadu II. Jugoslavije, simbolni prostor, v katerega se naseljujejo igralke in igralci z dilemami, s katerimi se srečujemo vsi, a si pred njimi pogosto zatiskamo ušesa in zastiramo oči.

V SMG prvič ustvarja hrvaški režiser – pa še pisec, teoretik, performer, igralec – mlajše generacije Oliver Frljić, ki je ljubljansko občinstvo na festivalu Prelet navdušil s svojim Turbofolkom.

Frljića, čigar režije segajo od uličnih performansov pa do uprizoritev v narodnih gledališčih in od otroških predstav do takih, ki so mladoletnim odsvetovane, cenijo gledališki strokovnjaki, a je dobro znan tudi najširšemu občinstvu, saj ga s svojimi provokativnimi in šokantnimi uvidi v sodobno družbeno realnost nikoli ne pusti hladno.

Cena vstopnice je 9 evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.