Magazin > Film & Glasba & TV
20 ogledov

Prekmurski lisicodlak

Werefox: Sašo Benko David Halb Melanija Fabčič - Melée Manuel Hahn Photographer: Ales Rosa
Skupina, ki je združila prekmurske člane Psycho-Patha, Lollobrigida, Sphericuba, Bekka in Manula, v četrtek v Kinu Šiška s Scottom McCloudom.

Werefox je stičišče članov iz že uveljavljenih skupin (Psycho-Path, Lollobrigida, Sphericube, Bekko in Manul). Vas je povezalo Prekmurje?
Seveda je ravno Prekmurje tisto, ki nas je povezalo, vendar to ni dovolj, da ustanoviš bend, v katerem lahko ustvarjaš. Primarno nas povezuje prijateljstvo in delanje glasbe, ki nam je všeč.

Gre bolj za projekt ali za dejanski bend, ki ga boste (ob)držali skupaj?
Gre za polnokrvni dejanski bend, katerega obstoj zagotavlja naša skupna želja po ustvarjanju glasbe v tej konstelaciji ljudi in občutku metuljčkov v želodcu ob igranju le-te.

Volkodlaki, vampirji in bajeslovna bitja so zadnje čase priljubljena tema. Kaj je vas navdihnilo za ime benda?
Mi se nanašamo na dosti manj znano mitološko bitje iz (predvsem) japonskih legend: na lisicodlaka. In vsekakor ni bil razlog za izbiro imena ta, da bi želeli izkoristiti prej omenjeni val navdušenja. Predvsem nas je pritegnila zvočna in vizualna podoba besede werefox in seveda lik A.huli, kot ga opisuje Victor Pelevin v svojem romanu The Sacred Book of the Werewolf, ki je dejansko subtilna mešanica mitologije in politične kritike. To dejansko precej sovpada z našim lastnim pogledom na svet.

Poseben gost prihajajočega koncerta v Kinu Šiška bo Scott McCloud iz ameriške skupine Girls Against Boys, ki se vam bo pridružil na odru in je sodeloval tudi pri pesmi z novega albuma The Boy in Me, the Girl in You. V katerem poglavju zgodbe Werefoxa nastopi in kakšna je njegova vloga?
Scott je dolgoletni prijatelj in, ja, lahko rečemo tudi fan glasbe, ki smo jo ustvarjali v preteklosti, in ga je, ko smo ustanovili nov bend, seveda zelo zanimalo, kam nas bo neslo v glasbenem smislu. Ko je slišal prvi demo, ki smo ga objavili (Urgency), je bil res navdušen in ga je dejansko tudi v živo izvajal z nami na našem prvem koncertu sploh, ki smo ga odigrali skupaj z njegovim novim bendom Paramount Styles. Pravi, da mu je atmosfera, ki jo ima naša glasba, zelo blizu, zato je sodeloval tudi na našem prihajajočem albumu pri komadu The Boy in Me, The Girl in You, ki ga je nekako najbolj pritegnil.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.