Magazin > Film & Glasba & TV
19 ogledov

Prelomno tveganje in razburkana čustva

Harper Regan Miha Fras, MGL Ljubljana
Ko ženska pri štiridesetih čuti, da mora tvegati, tvega. Odpre se ji nov svet in nastane drama z naslovom Harper Regan, ki lahko ob 20. uri v Mestnem gledališču Ljubljana odpre oči tudi vam.

Harper Regan (Jette Ostan Vejrup), običajna ženska pri štiridesetih, se kot še mnoge njene vrstnice v današnjem času utaplja v vsakodnevnih obveznostih v službi in doma. Z brezposelnim možem Sethom (Milan Štefe), odraščajočo hčerjo Sarah (Nika Rozman) in odtujenimi starši ima zapletene odnose, v življenju nenehno hiti, probleme pa pometa pod preprogo, zato komaj opazi, da je že velik del življenja kot vlak zdrvel mimo.

Nekega dne v službi zaprosi za dva dneva dopusta, ker si želi obiskati umirajočega očeta v drugem kraju, a jo nadrejeni osorno zavrne. Tedaj se v njej nekaj prelomi: ne da bi komur koli kaj omenila, se kljub tveganju, da ostane brez dela, odpravi na pot. To ni le pot k očetu, h kateremu žal pride prepozno, temveč tudi pot k sami sebi in njenim najbližjim.

Nenavadna srečanja z osamljenimi moškimi, ki nosijo vsak svojo stisko, soočenje z očetovo smrtjo in ponovno snidenje z materjo Alison (Marijana Jaklič Klanšek), s katero več let ni govorila, so dogodki, ki v njej sprožijo burne čustvene odzive. Z njihovo pomočjo se ji odpre nov pogled na marsikaj v njenem življenju, novi pogledi pa prinašajo nove možnosti.

Cena vstopnice je 10,80 evra, za upokojence 8,60, za dijake in študente pa 7,90 evra.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.