Magazin > Film & Glasba & TV
25 ogledov

Prenasilen za Novo Zelandijo

Maniac Promo
Film z Elijahom Woodom v glavni vlogi je prenasilen za Novo Zelandijo.

Maniac, remake istoimenskega horor hita iz leta 1980, ki ga je tedaj posnel William Lustig, je v režiji Franka Khalfouna postal prenasilen za predvajanje na Novi Zelandiji. Kot so odločili pristojni vladni organi, srhljivke, v kateri krvoločnega serijskega morilca Franka igra Elijah Wood, bolj znan kot prijazni hobit, ne bodo smeli predvajati ne kinematografi, prav tako pa v Novi Zelandiji ne bo izšla na DVD.  

Filmu, ki je imel omejeno predvajanje v Veliki Britaniji, očitajo pretirano grafično nasilje in vsebino, ki bi bila lahko škodljiva za javno dobro, kar je direktor avstralske distribucijske družbe Monster Pictures Neil Foley opisal kot žalitev inteligence odraslih Novozelandcev.

Zaradi vladnih restrikcij so zaskrbljeni tudi organizatorji novozelandskega mednarodnega filmskega festivala, ki se bo v Aucklandu in Wellingtonu začel konec julija, na njem pa naj bi bil predvajan tudi Maniac. Ant Timpson, programski vodja festivala, je namreč povedal, da je urad za klasifikacijo filma in literature zaskrbljen, ker naj bi bila narava filma v kombinaciji s psihopatskim vedenjem igralca Wooda ne samo moteča, ampak potencialno nevarna v rokah napačne osebe. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.