Magazin > Film & Glasba & TV
29 ogledov

Prenovljeni Tide snemajo nov album

Tide Žiga Lovšin
Zasedba Tide, ki se ji je pred kratkim pridružil nov bobnar, trenutno snema nov rockerski album, fantje pa se pripravljajo tudi na prve koncerte v novi zasedbi junija.

Člani skupine Tide so v teh dneh zelo aktivni. Trenutno snemajo nov album, s katerim se, kot pravijo, vračajo v rockerske vode. Obdobje eksperimentiranja in izlet v bolj indie rock vode, ki so ga zabeležili z albumom Regeneration, je tako za njimi. Kevin Koradin, vodja, pevec in kitarist skupine, je o novem albumu povedal: "V teh težkih časih za glasbeno industrijo smo se odločili, da bomo posneli album z glasbo, ki nam je najbolj pri srcu, in zgolj uživali v glasbi. Nismo obremenjeni z morebitnimi odzivi širše javnosti, čeprav bo tudi tokrat na albumu kar nekaj spevnih in prepoznavnih rock skladb. Album bomo zapakirali na zelo preprost način, tako da bo tudi cenovno dostopen vsakemu poslušalcu."

Skupina je pridobila tudi novega člana, bobnarja Blaža Sotoška, ki je prej igral pri skupini Puppetz, in fantje pravijo, da se v novi postavi počutijo odlično ter da so že dobili nov ustvarjalni zagon. V teh dneh se tako pripravljajo tudi na prve koncerte v novi zasedbi, ki bodo junija in na katerih bodo poleg klasik in prvih treh albumov prvič v živo predstavili tudi skladbe s prihajajočega četrtega albuma. Med drugim bo zasedba nastopila na Rock Music Festu 15. junija na glavnem odru ljubljanskega Gospodarskega razstavišča skupaj z Elvis Jackson, Billysi, Let 3 in Sunrise Avenue. Premiero novega gradiva in celovečerni nastop pa pripravljajo za 2. junij na Bike Days na Ptuju.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.