Magazin > Film & Glasba & TV
41 ogledov

Prepisano je moderno

"Takoj, ko me kdo povabi k sodelovanju," na vprašanje, ali bo ustvaril še kakšno Žurnal24 main
Prepisani. Spletna nadaljevanka, ki jo čaka Moderna galerija, nato pa morda še film.

Moderna galerija bo jutri ob 20. uri gostila Prepisane, spletno nadaljevanko, ki jo je režiral Klemen Dvornik, scenarij zanjo pa so po idejni zasnovi Jonasa Žnidaršiča napisali Dvornik, Žnidaršič in Sebastijan Cavazza, ki v njej tudi igra.

"Pobudo za projekcijo je dal Jani Sever (odgovorni urednik spletnega portala Vest.si, op. a.). Glede na to, da gre za nov format televizijske in nasploh umetniške produkcije, se nam je to zdela zanimiva oblika sodelovanja. Pomislekov ni bilo, ker gre za sodobno umetniško vsebino, ki je zelo pionirska, kar je značilno tudi za Moderno galerijo, predvajali pa jo bomo zmontirano, brez uvodnih špic, tako da bo imela novo formo, obliko filma," je razloge, zakaj so se v Moderni galeriji odločili, da brezplačno gostijo spletno nadaljevanko, ki jo je ustvarila ekipa portala Vest.si, predvajal pa Siol, pojasnil Maks Soršak. "Za zdaj smo dogovorjeni samo za ta termin, ne vem pa, kakšne načrte ima Vest.si. Če bi bilo zanjo res veliko zanimanje, bi bila lahko še kakšna projekcija," pa je povedal o jutrišnji projekciji, ki se je bo udeležila tudi ekipa Prepisanih.

Razmišljajo tudi o filmu

Jani Sever | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Jani Sever je za Žurnal24 pojasnil, da so Prepisani Moderno galerijo zanimali kot moderen filmski  projekt, saj je celotna nadaljevanka narejena v 3D-animaciji ozadij, o tem, zakaj se niso odločili za predvajanje v kinematografih, pa dejal, da ne gre za film, ampak zmontirano nadaljevanko,
ki bo časovno skrajšana v format celovečerca. "Med motivi, da jo zmontiramo, so bili komentarji ljudi, da si jo želijo pogledati v enem kosu, ker na pet minut nimajo prav velike volje čakati nekaj dni," je povedal Sever in dodal, da o prihodnjih načrtih še razmišljajo. Kot je še povedal, so se pogovarjali tudi s televizijami, a gre za zdaj za poslovno skrivnost, mika pa jih tudi, da bi posneli celovečerni film, vendar do junija, ko potečejo pravice Siolu, ne morejo storiti še ničesar.

Eno epizodo spletne nadaljevanke Prepisani od skupno 30 si je v povprečju ogledalo 13 tisoč ljudi.

Na Siolu bodo Prepisane v enem kosu premierno predvajali danes ob 20. uri, konec tedna pa si jih bo možno brezplačno ogledati v Siolovi videoteki. Kot so sporočili s Siola, si je Prepisane na njihovem portalu v povprečju ogledalo po 13 tisoč ljudi na epizodo, sicer pa je prvi del nadaljevanke na vseh treh nosilcih (spletnem, mobilnem in televizijskem) dosegel 77 tisoč ogledov, zadnji del pa 4.500.

 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.