Magazin > Film & Glasba & TV
29543 ogledov

Prezgodaj nas je zapustila še ena glasbena legenda

johnny hallyday
Žalosten dan za glasbo …

Umrl je Johnny Hallyday, znan tudi kot francoski Elvis Presley. Hallyday je bil in ostaja ena največjih zvezd glasbene industrije. Za njim je 181 turnej, v svoji 50-letni karieri je prodal več kot 110 milijonov albumov in si prislužil 18 platinastih plošč.

74-letnik, znan po hitih, kot sta "Ma gueule" in "Oh, ma jolie Sarah", je zaradi raka na črevesju umrl danes ponoči. To je sporočila njegova žena Laeticia.

Hallyday je v šestdesetih letih rock 'n' roll pripeljal v Francijo, a ga nanovo interpretiral. Pomešal ga je s country glasbo, hip-hopom in celo techno glasbo. Mick Jagger je nekoč izjavil, da njegovega uspeha v Franciji ne more preseči nihče.

Hallyday, ki se je sicer ukvarjal tudi z igralstvom, pa je spoznal tudi temno plat slave. Njegovo življenje je zaznamovala tudi odvisnost od drog in alkohola. Poročen je bil štirikrat, za seboj pa je pustil štiri otroke.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.