Magazin > Film & Glasba & TV
36 ogledov

Pri Belem obroču niso črnogledi

Zasedba Tangels je skupaj s pisci besedil pripravila in izvedla vse pesmi na bož Žurnal24 main
Dobrodelno. Beli obroč je za distributerja 600 tisoč cedejev tokrat izbral pošto.

Vsako leto več tisoč ljudi postane žrtev kaznivega dejanja, zato si društvo Beli obroč prizadeva dotakniti se vsake slovenske družine, še posebej ob božičnem in novoletnem času, ko so ljudje ranljivejši.

Akcija, ki so jo pri Belem obroču pripravili lani, ni dosegla rezultata, ki so ga v društvu pričakovali, saj je odpovedal ključni element – distribucija čestitk; kljub temu so pomoči potrebnim na koncu razdelili več kot 35 tisoč evrov.

Lanska izkušnja

Kolaps. Akcija Belega obroča lani ni potekala tako, kot bi morala. Zgoščenke so namesto v slovenskih gospodinjstvih pristale v šolah, lokalih, trgovinah in celo smeteh ob cesti. Poleg tega so raznašalci božično-novoletnega darila najprej ostali brez plačila, pozneje pa so jih 60 odstotkov poplačali.

Denar tudi za psihoterapijo
Letos bodo projekt ponovili, a bo cedeje, ki jih je kar 600 tisoč, tokrat razdeljevala Pošta Slovenije.

“Kljub zelo slabi lanski distribuciji so cedeji prišli v marsikateri slovenski dom, v mnoge pa žal ne. Bili so lepo sprejeti, ljudje so plačevali položnice po pet evrov in od februarja do marca smo denar razdelili med več sto družin, tako v gotovini kot bonih,” je povedala predsednica društva Vlasta Nussdorfer. Kot je dodala, verjame, da bo tudi letošnji cede lepo sprejet. Prejeti denar bi radi delili celotno prihodnje leto, ljudem pa pomagali tudi s psihoterapijo in pravno pomočjo.

Dobrodelni Tangels
Tako kot lani bo z društvom tudi letos sodeloval Raay, frontman skupine Tangels. “Za sodelovanje z njim smo se odločili, ker je pri izdaji božično-novoletnega cedeja ponudil prav posebno pomoč – njegova skupina je v sodelovanju s tekstopisci pripravila in izvedla vse pesmi na plošči,” pravi Nussdorferjeva.

“Vlasta je pozitivna oseba, vredna zaupanja, in če gre za dobre stvari, smo Tangelsi vedno pripravljeni sodelovati,” je povedal Raay in pristavil, da je pri soustvarjanju novih skladb in cedeja sodelovalo veliko priznanih ljudi, med njimi Feri Lainšček, ki je napisal besedilo naslovne skladbe akcije Vprašaj nocoj srce.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.