Magazin > Film & Glasba & TV
18 ogledov

"Pričakujem zagrizen boj"

Gostilna išče šefa POP-TV-2
Kuhar, pisatelj in manekenka. Kaj od tekmovalcev pričakujejo komentatorji šova Gostilna išče šefa.

Letos bodo znanje, obnašanje in tudi osebnost tekmovalcev šova Gostilna išče šefa komentirali kuhar Marko Pavčnik, pisatelj Žiga Gombač in manekenka Iryna Osypenko Nemec. Pred drugo studijsko oddajo smo jim postavili nekaj vprašanj.

"Poznam in spoštujem svoje telo“

iryna osypenko | Avtor: POP-TV-2 POP-TV-2
Iryna, zakaj ste se odločili za sodelovanje v šovu?
Ker me zanima kulinarika in zdravemu načinu prehranjevanja posvečam veliko svojega časa, pa tudi zato, da se kaj novega naučim in da skozi edinstveno izkušnjo spoznam nove ljudi.

Ste spremljali pretekle sezone Gostilne? Kakšno je vaše mnenje o šovu?
Oddaja je močno povečala zanimanje za kulinariko in tudi za poklic kuharja, kar je zelo dobro. Hrana je osnova za zdravje in prav bi bilo, da se ljudje tega zavedamo in na tem tudi delamo.

Kaj je bila prva stvar, ki ste jo skuhali možu Matjažu in kako se mu je zdela vaša jed?
Piščanec v smetanovi omaki s karijem​, pečen krompir in solata. Krožnik je ostal popolnoma prazen.(smeh)

Koliko pozornosti posvečate hrani?
Veliko. Dobro poznam in spoštujem svoje telo in točno vem, kaj je dobro zame, zato poskušam uživati​ čim več doma predelane hrane.

Kaj imate vedno v hladilniku?
Meso, mleko, zelenjavo, sadje, sir, jajca, maslo.

Obstaja kakšna jed, ki je ne jeste?
Izogibam se limoni, cimetu pa tudi eksotičnemu sadju, ki je uvoženo iz daljnih krajev.

Ste priznana manekenka. Vam gre mišljenje ljudi, da nekdo, ki je suh, zagotovo strada, na živce ali se vam zdi takšno mišljenje nekaj običajnega?
S tem se ne obremenjujem. Pomembno je, da jaz sama vem, kaj delam.

V javnost so prišle zgodbice manekenk, ki so pojedle vato, da bi bile site. Ste bili tudi sami priča takšnim ali podobnim prijemom?
To se je dogajalo v tujini, ker so pritiski na punce lahko zelo močni. V Sloveniji tega nisem zasledila.

Pisatelj, ki ga zanima šov

Žiga, ko vas je POP TV poklical, ste mislili, da vas klicateljica vleče za nos. Zakaj menite so se spomnili na vas?

Žiga Gombač | Avtor: POP-TV-2 POP-TV-2
Producenti oddaje so mi zaupali, da so me videli na neki drugi televiziji, v oddaji, ki je potekala v živo. Pravijo, da so name postali pozorni zaradi svojstvene energije in sproščenosti. O meni so se nato še malce bolj pozanimali, nekajkrat smo se dobili ter se precej hitro povezali v homogeno ekipo.

Kaj pričakujete od sodelovanja v šovu?
Ker tudi sam že dolga leta delam v medijih, tovrstnih izkušenj pa še nimam, sem se za sodelovanje odločil tako rekoč v hipu. Ekipa Pop TV je v medijskem svetu znana kot predana, garaška in strokovna. In v to sem se lahko prepričal tudi v živo. Navdušila me je kreativna energija, pripadnost in izkušnje, ki jih premorejo. Navdušil me je sam proces nastajanja oddaje in nato edinstven ter nadzorovan »živžav« med snemanjem oddaje v živo. Poleg tega me kot pisatelja zanima tudi sam šov. Kako se bodo gradile in razvijale vloge tekmovalcev. Kako bo rasla zgodba, ki ima svojstvena izhodišča in motive. Kje bodo tiste točke, kjer se lomijo obljube, kršijo dogovori in kje se zgodi zlom. In seveda me zanima, kakšen bo veliki finale.

Izjavili ste, da boste kot komentator pozorni na podrobnosti, na iskrenost tekmovalcev, njihovo vztrajnost in pristnost. Zakaj boste temu posvečali več pozornosti kot kuhanju? Si zmago zasluži najboljši kuhar ali najbolj vztrajen, pristen in iskren tekmovalec?
Kdo si zasluži zmago, bodo odločili gledalci. Glede kuhanja je tako, da imamo med komentatorji Marka, ki je na tem področju doma in bo za tovrstne komentarje izvrstno poskrbel. Se spomnite, kako mojstrsko se je odzval, ko sva z Iryno pekla jajca?

Zakaj ste vegetarijanec?
Predvsem iz zdravstvenih razlogov. Pred leti sem imel ledvične kamne, ki so zelo boleči. Ker bi rad, da se to ne ponovi več, sledim določeni dieti.

Šov sicer ne slovi po vegetarijanskih jedeh ...
Morda šov do zdaj ni slovel po vegetarianskih jedeh. Kaj pa če bo v novi sezoni drugače?

Če bi morali na prvem zmenku izbranki skuhati večerjo, kaj bi ji skuhali?
Srečno, nadsrečno sem poročen dobrih petnajst let, zato je to vprašanje zame kar težko. Hm, kaj pa če bi izbranko na prvem zmenku peljal v Gostilno?

Ste tudi izjemen športnik. Kako se pred maratoni prehranjujete?
Verjetno namigujete na tako imenovani carbo load oziroma izdatnejše vnašanje ogljikovih hidratov. Sam prehrane pred maratoni in ultramaratoni kaj dosti ne spreminjam. S takšnimi preizkušnjami je tako, da se je modro dobro poznati tudi, ko pride do prehrane. Vedeti moraš, kaj ti škodi in kaj koristi oziroma kaj ti lahko pomaga in te dopolni po nekaj urah teka. Na ultramaratonih moraš zelo veliko jesti, tudi, ko ti to ne paše. Sam k sreči nimam teh težav. Zelenjavne ali veganske mineštre lahko spijem na litre, poleg tega pa se do obisti naužijem sendvičev, banan in pa čokoladnih palačink.

"To je Binetov šov“

Tako kot Bine postajate televizijski zvezdnik, resničnostna zvezda. Ste o tem kdaj sanjali?
Se vam zdi? Sam nimam takšnega občutka. Ne preživljam se od televizije. Je pa prijetna popestritev življenja. Sanjal o tem ravno nisem, morda sem pomislil na to kot eno od možnosti razvoja. V osnovi sem še vedno kuhar.

Marko Pavčnik | Avtor: POP-TV-2 POP-TV-2
Zakaj ste se odločili za ponovno sodelovanje v šovu?
Moja prva sezona je bila zanimiva izkušnja. Predvsem mi je bilo všeč, da je v oddaji vsaj en strokovni komentator. Svoje mnenje rad delim z drugimi in mislim, da pripomorem k boljšemu razumevanju stroke.

Kaj pričakujete od kandidatov? Kakšen tekmovalec si zasluži zmago?
Letos je nagrada višja, tako da je z njo že mogoče zagnati lastno restavracijo. Zato pričakujem zagrizen boj. Tekmovalci bodo morali pokazati veliko volje, veliko sposobnost učenja in srčnost. V veliki meri pa bo pomembna tudi kreativnost. Oseba, ki nima visokih higienskih standardov, ki ni točna, dosledna in odgovorna, zagotovo ne bo mogla biti uspešna.

Zakaj so doslej po vašem mnenju zmagali vedno moški? So res boljši kuharji?
Morda so le bolj vzdržljivi. Pri ženskah je žal tako, da je narava življenja takšna, da je njihovo delo večkrat prekinjeno (npr. nosečnost, bolniške) in to na nek način ovira njihovo profesionalno življenje. Moški imajo dostikrat proste roke, da delajo cele dneve, zato na nek način lažje napredujejo ... Zanimivo je tudi, da se prijavi zelo malo profesionalnih kuharic, pri moških pa so vsi pofesionalci.

Katere napake lanskih tekmovalcev ne bi želeli videti še enkrat?
Da ne obupajo prehitro, da ne zapustijo ekipe na cedilu v trenutku, ko morajo biti vsi prisotni. Na nek način bi pričakoval tudi, da bi si vsi tekmovalci pogledali prejšnji dve sezoni, da bi tako bolje razumeli, kaj se od njih pričakuje. Da bi bolje spoznali Bineta..

Kaj menite o novih komentatorjih? Pogrešate Miša in Savino?
Z Mišem in Savino smo bili kar dobro uigrana ekipa in v studiu je bilo prav zabavno. A tudi letos bo luštno, tudi napeto, adrenalinsko in komaj čakam, da še bolj spoznam svoja sokomentatorja.
 
Bi se videli tudi v Binetovi vlogi? Bi ga zamenjali, če bi se pokazala priložnost?
Če bi bilo nujno, bi seveda za kratek čas vskočil, drugače pa je to Binetov šov. Z Binetom sva prijatelja in med prijatelji držijo določena pravila, ki se jih vsi držimo. Pa tudi narava mojega dela je takšna, da sem lahko odsoten le kakšen dan.

Obstaja jed, s katero vi ocenjujete sposobnost kuharja?
Rižota je že ena takih jedi, kjer se hitro vidi ljubezen do kuhanja in znanje. Nikoli pa ne ocenjujem jedi in ne želim, da drugi ocenjujejo mene. Jed je enostavno dobra ali pa ne. Svoje zadovoljstvo lahko pokažejo tako, da se vračajo v lokal.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.