Magazin > Film & Glasba & TV
15 ogledov

Pričarali bodo Disneyjev svet

Disney Arhiv organizatorja
Miki in Disneyjevi junaki bodo v Stožicah ustvarjali čarovnijo.

Legenda slovenskega stripa Miki Muster rad poudarja, da ga pot verjetno ne bi zanesla med stripovske avtorje, če ne bi doživel Disneyja in njegovih čarobnih likov. Zdaj jih bo kot vsi drugi lahko doživel tudi v živo, saj Miki Miška, Mini, Pepe in Jaka Racman s šovom Mikijeva čarobna predstava že januarja prihajajo v Stožice. In za kaj pravzaprav gre? Slavni Disneyjevi junaki se na odru pridružijo profesionalnemu čarodeju v predstavi, ki je primerna za otroke vseh starosti, na njeni premieri v španski Sevilli pa smo se na lastne oči lahko prepričali, da gre za res zanimiv šov. "Pri petih letih mi je oče za božič podaril čarobni komplet in vse od takrat sem zasvojen s čarovnijo," nam je povedal Michael Barron, še ne 30-letni ameriški iluzionist in nedvomno glava predstave, če predvidevamo, da so vsi drugi liki in plesalke njeno srce. "Igram Brada, ki ga je Miki Miška povabil, naj mu pomaga v predstavi, s katero trenutno nastopamo po svetu. Gre za odlično predstavo z bogatimi kostumi, dinamiko, plesom in čarovnijo. In ko vidim otroke, da odprtih ust strmijo in se čudijo, vem, da delam dobro," je sklenil Barron, ki besedo abrakadabra izreče najmanj desetkrat in vsakič z lahkoto ter tako, da mu iskreno pritegnejo starši in malčki, ki so se za špansko premiero oblekli v kostume svojih najljubših Disneyjevih junakov in junakinj.

V Sloveniji v slovenskem jeziku

Mikijeva čarobna predstava je posebna tudi zato, ker se bo odvijala v slovenskem jeziku, in sicer pod taktirko slovenskega voditelja, čigar ime organizatorji za zdaj še skrbno varujejo. Predstava bo sinhronizirana in otroci se bodo lahko podili z Norim klobučarjem in Alico v Čudežni deželi, trepetali za Aladinovo princeso Jasmine, ko bo lebdela v zraku, in navijali za Pepelko, da ji dobra vila pričara kočijo iz buče in prelepo plesno obleko za ples. Pepelko, ki jo igra Brittany Eubanks, smo po predstavi pocukali za rokav, ker nas je zanimalo, kako se razume z Mini in Miki Miško: "Odlično. Vsi smo veliki prijatelji. Radi potujemo, nastopamo in delimo čarovnijo. Praviloma naletimo na občinstvo, ki je med predstavo izjemno motivirano in se odlično odziva."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.