Magazin > Film & Glasba & TV
37 ogledov

Prihaja akcijska poslastica

Ikonski lik Toma Clancyja Jack Ryan se vrača na velika platna.

V zimski Moskvi se ruski oligarh pripravlja sprožiti prefinjeno, vendar surovo finančno teroristično dejanje, ki bi lahko uničilo ZDA. Na Wall Streetu pa se rekrutu Cie Jacku Ryanu, ki dela pod krinko, obeta prva terenska naloga, ki ga bo v hipu odpeljala izza nebleščeče pisalne mize v tako globoke sence, da ne bo več vedel, kdo je prijatelj in kdo smrtni sovražnik. Edino, o čemer je prepričan, je, da lahko v tem svetu, v katerem so vsi motivi sumljivi, ki je poln skrivnosti in laž, vsaka njegova nevarna poteza spremeni svet.

Agenta Ryana so snemali v New Yorku, Moskvi, Londonu, Liverpoolu in v Pinvwood Studios, med drugim v znamenitem ateljeju, kjer snemajo bondiade. Večinoma so snemali s tremi kamerami, in sicer pogosto brez vaj, saj je hotel režiser doseči pristen realizem. Kenneth Branagh se posveča podrobnostim in občutkom pri vsem od kaskaderskih vložkov, dela kamere do igre, kar vse prispeva k ozračju, ki so ga bralci Toma Clancyja vzljubili, značilni mešanici tehničnega realizma, pristne geopolitike in ostre napetosti.

Film se lahko pohvali z odlično igralsko zasedbo. V njem namreč igrajo Kenneth Branagh, Keria Knightley, Kevin Costner in Chris Pine.

Komentarjev 1
  • Jaka.marinsek 13:55 20.januar 2014.

    ta še ni "ikonski" ker je v tem filmu glavna zvezda Jack Ryan junijor in ne senior ki je bil glavni v Lovu na rdeči oktober, Clear and present danger itd...