Magazin > Film & Glasba & TV
51 ogledov

Prihaja Andrea Bocelli

Andrea Bocelli Žurnal24 main
V Sloveniji bo prvič s samostojnim koncertom nastopil svetovno uveljavljeni italijanski tenorist – Andrea Bocelli.

Na novembrskem koncertu se bo predstavil z arijami iz znanih oper Giuseppe Verdija, Giacomo Puccinija in drugih uveljavljenih italijanskih skladateljev ter s svojimi najbolj znanimi uspešnicami iz novega albuma "Cinema“, s katerim je tudi zasedel prvo mesto na Billboard lestvici med klasičnimi albumi. Najnovejši petnajsti album "Cinema“ je izšel v preteklem letu, medtem ko na njem lahko slišimo uspešnice iz filmov kot so Gladiator, Boter, Zajtrk pri Tiffany, Ljubezenska zgodba in drugi. Na koncertu boste lahko slišali najboljše filmske glasbene uspešnice in pesmi, a v edinstveni izvedbi najbolj priljubljenega svetovnega tenorista Andree Bocellija.

"Če bi Bog pel, bi zagotovo zvenel kot Andrea Bocelli!“ je nekoč pojasnila Celine Dion, ko je govorila o karizmatičnem tenoristu s presenetljivo širokim vokalnim razponom. "Toskanski slavček“ kot mu mnogi pravijo, je eden najbolj znanih italijanskih pevcev, ki je prodal več kot 80 milijonov izvodov albumov po vsem svetu. Andrea se je v svoji karieri dokazal tudi kot izvrsten tekstopisec in glasbeni producent po celem svetu, medtem ko trenutno živi v Toskani s svojo ženo Veronico in njunim otrokom.

Bocelli je tekom svoje kariere nastopil na najslavnejših svetovnih odrih in mestih, med drugim tudi v Carnegie Hall, Koloseju v Rimu, operah v Sydneyu in Berlinu, Centralnem parku v New Yorku in na drugih uglednih lokacijah. Običajno se na koncertih Andree Bocellija zbere preko 200.000 obiskovalcev, medtem ko si je posebno mesto v spominu in srcih oboževalcev prislužil koncert, ki je bil 15. septembra 2015 v Centralnem parku, saj je požel ogromno slave in uspeha. Pogosto si je tudi delil oder z zelo dobro uveljavljenimi izvajalci, kot so Jose Carreras in Placido Domingo, medtem ko ga mnogi radi postavljajo ob bok Carusu in Sinatri, predvsem zaradi njegovega vpliva na sodobno popularno glasbo.


Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.