Magazin > Film & Glasba & TV
9 ogledov

Prihaja edinstven avdio-vizualen dogodek

dj Žurnal24 main
Združenje za razvoj kulture elektronske glasbe Phonotouch in Colours Music Collective letošnjo jesen prirejata edinstven avdio-vizualen dogodek – All We Are.

V petek, 30. oktobra 2015, bo Festivalna dvorana v Ljubljani najprej gostila konferenco o kulturi elektronske glasbe, sledil pa ji bo osrednji glasbeni dogodek.

S konferenco, na kateri bodo sodelovali ustvarjalci elektronske glasbe, avdiovizualni umetniki, glasbeni založniki ter tehnični mojstri studijskega dela,  bomo elektronsko glasbo povezali kot umetnost in tehnologijo, mlade generacije pa navdahnili z izkušnjami, znanji in vizijami razvoja elektronske glasbe. Elektronska glasba ni več subkulturni, še malo pa električni, šok, ampak nas izziva k iskanju novih oblik intermedialnosti v umetnosti. Elektronska glasba namreč ni vzniknila z rejvom, ampak je plod dolgoletnega prijateljstva med človekom in elektriko. Vse odtlej je človeku uspelo ukrotiti to nevidno silo, vselej vztrajno išče načine, kako glasbo – namesto mehansko – igrati z elektronsko.

Gosti pogovora
Miha Kralj // pionir elektronske glasbe na območju bivše Jugoslavije
Iliescu Rares Ionut // priznani DJ in producent
Florin Cuntan // priznani DJ in producent
Tine Kocjančič // pionir slovenske elektronske glasbe
Gregor Zemljič // mastering inženir, producent
Denis Beganović // akademski glasbenik in komponist
Urban Jeram // zmagovalec tekmovanja BURN residency

Častni gost: Miha Kralj, pionir slovenske elektronike
Miha Kralj velja nedvomno za pionirja elektronske glasbe na območju nekdanje Jugoslavije. Leta 1980 je izdal Andromedo, ki je postal prvi v celoti elektronski album v nekdanji skupni državi. Njegov vizionarski pristop ustvarjanja in izvajanja glasbe s pomočjo tehnološko sofisticirane opreme, pa je nemalokrat naletel na odpor. Med glasbeniki je takrat vladal strah, češ da jih bodo stroji kmalu nadomestili. Kraljevega zgodovinskega doprinosa k slovenski glasbi ne moremo spregledati in čas je pravi, da ga spoznajo tudi mlajše generacije.

10. obletnica Združenja Phonotouch & 5. obletnica Colours Music Collective
All We Are je posledica večletnega tesnega sodelovanja in vsebinskega dopolnjevanja Združenja Phonotouch in kolektiva Colours Music. 10 bogatih let Združenja Phonotouch, ki so jih zaznamovali dogodki s področij elektronske glasbe, vizualij in izobraževanj, in 5 let kolektiva didžejev, producentov ter založbe Colours Music, so sodelovanje med ekipama nadgradile v skupno poslanstvo spodbujanja ustvarjana umetniškiga presežka v slovenskemu prostoru.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.