Magazin > Film & Glasba & TV
26 ogledov

Prihaja nepredvidljivi Svetovni Kilo Car

Rambo Amadeus Arhiv glasbenika
Na letni vrt Gale Hale v soboto, 23. junija, ob 20. uri prihaja Svetovni Kilo Car, kralj glasbene ekstravagance, krstitelj turbo-folka, združitelj jazza in še marsikaj drugega - Rambo Amadeus.

Rambo Amadeus, do nedavnega znan kot Svetovni Mega Car, je zdaj tudi uradno spremenil svoj naziv. Za spremembo se je odločil predvsem zaradi dviga zavesti o neobhodni potrebi po novem sistemu vrednosti, s katerim je edino mogoče obnoviti naravno ravnotežje na zemlji. Od sedaj se Rambo Amadeusuradno kiti s titulo Svetovni Kilo Car.

In prav Svetovni Kilo Car, kralj glasbene ekstravagance, krstitelj turbo-folka, združitelj jazza, funka, rocka in stand-up komedije, bo v okviru svoje poletne turneje prvič nastopil v poletnem ambientu letnega vrta Gale hale na Metelkovi.

Rambo Amadeus je ena najbolj eminentnih, če ne že kultnih oseb na glasbeni sceni nekdanje Jugoslavije. Je pravi glasbeni poznavalec in ustvarjalec, ki je ohranil distanco do "radijsko prijazne" glasbe in se iz nje raje šali. Osebno oklicani Svetovni Kilo Car je znan po svoji fuziji jazza, funka in rocka ter domiselni in lucidni poetiki, po drugi strani pa po svojih nepredvidljivih nastopih, prežetih z neposredno satiro, ki pogosto meji že na stand up komedijo. Rambo je tudi tisti, ki je "izumil" turbo folk. Antonije Pušić, kakor mu je v resnici ime, zdaj živi in dela v Beogradu v Srbiji in rojstni Črni Gori.

Trenutno dviguje prah po kontinentu s pesmijo Euro Neuro, v kateri Evropo upozarja na Monetary Break Dance. Njegov lik in delo so med drugim povzeli medijski giganti CNN, BBC, ARD in drugi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.