Magazin > Film & Glasba & TV
21 ogledov

Prihaja VIP Inmusic festival

Angleški "elektro rock" bend Prodigy bo s svojim eksplozivnim plesnim in vizualn Žurnal24 main
V začetku junija, natančneje 3. in 4., se bo v Jarunu, v jugozahodnem delu Zagreba, že tretjič zapored odvijal dvodnevni festival Vip Inmusic. Stereo MCs, Nick Cave in Prodigy so le nekatera zveneča imena letošnjega spektakla.

Festival, ki je bil prvo leto imenovan zgolj Inmusic festival, poleg večjih glasbenih sladkorčkov skrbi tudi za izvajalce z območja nekdanje Jugoslavije. Letos bodo tako nastopili hrvaška hip hop kraljica Diyala ter Dj Ain'tune, Erotic Biljan & his heretics in St!llness. Koncerti bodo na dveh odrih, na glavnem Vip ter na odru Nokia.

Franz Ferdinand, Iggy Pop & The Stooges ter Sonic Youth so le nekatera odmevnejša imena preteklih dveh let. Mlajši festival, ki nekako po vzoru odmevnejšega Exita združuje rock in elektronsko glasbo, iz leta v leto gostuje večja imena.

Letošnjih bo glavnih zvezd več. Za plesne in hip hop ritme bodo poskrbeli Stereo MCs iz Londona. Prvi dan se nam bo predstavil "črni" mož Nick Cave, za temno zvočno kuliso bo poskrbela njegova zasedba The Bad Seeds. Serj Tankian, pevec zloglasnih System of a Down, tokrat koncertira kot samostojni izvajalec. Udarni in glasni prvenec bo predstavil drugi dan. Angleški elektro rock bend Prodigy, ki je sicer znan po visokih tehničnih zahtevah, pa bo s svojim eksplozivnim plesnim in vizualnim spektaklom končal festival.

Več o VIP festivalu si preberite tukaj.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.