Magazin > Film & Glasba & TV
8 ogledov

Prihajajo še neobjavljeni Beatli

The Beatles Arhiv Slovenske kinoteke
Obeta se izid doslej neobjavljenih posnetkov Beatlov.

Britanski BBC za november napoveduje izid doslej neobjavljenih posnetkov in studijskih pogovorov legendarne skupine The Beatles. "On Air - Live At The BBC Volume 2" bo vključeval posnetke zgodnjih uspešnic in priredb, kot sta "Lucille" in "The Hippy Hippy Shake", ki jih je skupina med letoma 1963 in 1964 posnela v studiih BBC.

To bo drugi tovrstni skupek posnetkov, na katerem bodo poleg skladb objavljeni tudi pogovori članov z radijskimi voditelji, denimo z Brianom Matthewom. Prvi album "Live at the BBC Volume 1" je izšel leta 1994, v šestih tednih po izidu pa so po svetu prodali več kot pet milijonov kopij.

Beatli so med marcem 1962 in junijem 1965 na BBC nastopili 275 krat, nekoč pa so v enem obisku studiev v manj kot sedmih urah posneli 18 skladb za oddajo "Pop Go The Beatles". Kitarist George Harrison (1943-2001), se je tistih časov po poročanju BBC nekoč spomnil: "Vse smo naredili zelo hitro. Vozili smo se po več kot 300 kilometrov do Londona, vse pripravili in nastopili, potem pa smo se verjetno zapeljali še nazaj do Newcastla, kjer nas je zvečer čakal koncert."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.