Magazin > Film & Glasba & TV
29 ogledov

“Prihajam odprte glave”

Eddie Izzard Wikimedia
Eddie Izzard. Predstava komedijanta, ki bi rad pomagal Slovenijo “označiti na zemljevidu”, v Ljubljani razprodana.

“Nekateri Balkan še vedno povezujejo z vojno, jaz pa v Slovenijo prihajam popolnoma odprte glave. Zame je samo še ena država. Rad bi pomagal Slovenijo označiti na zemljevidu, a na koncu so tisti, ki to lahko storijo, le domačini,” je za Žurnal24 povedal komedijant in igralec Eddie Izzard, ki bo 23. marca nastopil v že nekaj tednov razprodani Gallusovi dvorani Cankarjevega doma.

Na odgovor je čakal 3 leta

V Slovenijo ga je pripeljal stand up komik Tin Vodopivec, ki ga je za ta podvig moral skorajda zalezovati: “Več let sem lobiral po Angliji in vsem, ki sem jih spoznal, omenjal, da bi si želel v Slovenijo pripeljati Eddieja Izzarda. Nekega dne sem spoznal bivše dekle njegovega bivšega režiserja, človeka, ki je režiral njegove prve devedeje, in mi je obljubila, da bo Eddieju omenila, ko ga sreča. In res nekega dne dobim njeno sporočilo, da je povedala Eddieju in mu posredovala moj e-naslov. “Eddie ima moj e-naslov, aaaa!” so bile moje prve misli. Nato je minilo skoraj eno leto, ko se ni zgodilo nič, potem pa sem lani poleti prejel e-pošto od njegovega menedžerja, da pripravljajo novo turnejo in da se zanimajo za nastop v Sloveniji.” In zdaj smo tu – predstava je bila razprodana v hipu, vstopnice pa so na voljo še za Izzardov nastop v Zagrebu dan pozneje.

Splet je stand upu v pomoč

In kakšen vpliv je imel na stand up komedijo po Izzardovem mnenju splet? “Splet je bil uporaben. Še posebno kot pasivno orodje za marketing. Všeč je številnim pametnim mlajšim ljudem. Moji posnetki na spletu so ustvarjeni za to, da jih vidijo ljudje z vsega sveta.”

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.