Magazin > Film & Glasba & TV
39 ogledov

"Prikazali so me kot konfliktno osebo"

Alma Merklin POP-TV-2
Jadranka Juras je včeraj odločila, da je Alma Merklin out in da gredo naprej In&Out.

S kakšnimi občutki ste šli včeraj v boj za finale?
Bila sem zelo sproščena, v vsakem trenutku sem uživala. Bila sem prepričana, da bom morala spet zapeti rešilno pesem. V primerjavi s preteklimi oddajami sem bila tokrat najbolj sproščena in najbolj jaz.

In zakaj ste bili tokrat najbolj sproščeni?
Ker sem vedela, da je finale tako blizu in da sem ogromno dosegla, in to brez pomoči gledalcev. Nisem imela takšne podpore občinstva, kot so jo imeli ostali. Ravno ta misel mi je vlila dodatne moči in veselja za nastop.

Zakaj je po vašem mnenju Jadranka Juras naprej poslala skupino?
Očitno sem bila v njenih očeh slabša od fantov. Odločitev je bila pač takšna, kot je bila. Jaz sem vesela, da sem svoj zadnji nastop dobro izkoristila.

So bili In&Out tudi v vaših očeh boljši od vas?
Tega ne morem oceniti. Njihovega nastopa namreč nisem videla. Nisem jih hotela poslušati, da se ne bi začela obremenjevati. Sama zase pa vem, da sem dala vse od sebe.

Na kaj ste najprej pomislili, ko ste slišali odločitev?
Da sem zdaj spet svobodna. Od vseh kandidatov sem dala največ skozi. Zelo težko mi je bilo oditi, saj sem se z ekipo dobro razumela. S sotekmovalci smo se spoprijateljili in žal mi je, da se ne bomo več toliko videli. Najprej sem se morala za nekaj minut umakniti, da sem dala čustva iz sebe. Od šova sem se že nekako poslovila, ko sem slišala, da bom morala s fanti zapeti rešilno pesem. Sicer sem pa ponosna nase.

Aleš Uranjek vam je dal lep kompliment, in sicer, da lepo zapojete vse, kar vam dajo. Kljub temu je bilo za finale premalo. Menite, da bo na koncu zmagal šov ali talent?
Težko reči. Vsi so oziroma smo talenti. Mi le nastopamo in vemo toliko, kot vedo gledalci. Ne vem, ali bo prevlada odločitev ljudi, za kamerami, ali odločitev glasovalcev.

Kaj mislite s tem? Da je zrežirano?
Ne vem. Vem toliko, kot veste vi. Za vsakega stiskam pesti, ker so vsi super ljudje.

Kaj so vam po nastopu rekli žiranti?
Vesela sem, da je bil Damjan moj mentor. Je super človek. Na začetku avdicij si nisem mislila, da je takšen.

Takrat ste menili, da vas ne mara?
Ja, mislila sem, da mu nisem všeč. (smeh) Ves šov me je podpiral, naredil mi je veliko uslug in mi dal ogromno dobrih nasvetov. Veselim se najinega nadaljnjega sodelovanja. Vem, da je to v obojestranskem interesu.

So znani že kakšni konkretni projekti?
Ne. Vem pa, da se bom nanj lahko vedno obrnila za nasvet. Vesela sem, da je v mojem življenju.

Kaj meniš o ostalih dveh žirantih?
Ne poznam ju dobro, zato ne bi komentirala.

Na Aleša Uranjeka ste se včeraj kar malce ujezili?
Nisem se ujezila, ampak njegov argument je bil beden. Morala sem mu povedati svoje mnenje. Tudi In&Out ne skačejo po odru. Če oni lahko stojijo in pojejo, zakaj jaz ne smem?

Damjan Damjanovič se je pošalil, da imate očitno dogovor s Pop TV-jem, ker so vam zaradi rešilnih pesmi posvetili največ časa. S čim ste se zamerili občinstvu? Ali obžalujete kakšno dejanje ali besedo?
Nič ne obžalujem. Po mojem mnenju ni bila težava v tem, kaj sem povedala. Težava je bila v tem, kaj so na televiziji pokazali. Prikazali so me kot konfliktno osebo. Bianka je rekla, da sem super punca, a da z mano ne more sodelovati. Z njo se strinjam, saj dve močni osebnosti težko sodelujeta. Verjetno me je občinstvo takrat narobe ožigosalo. Nisem nekdo, ki išče težave. Rada se pogovarjam, zelo sem družabna. Na začetku mi je bilo težko, da imajo ljudje napačno predstavo o meni. Ampak, takšna je pač televizija.

Kakšno je vaše mnenje o finalistih?
Demetra je sramežljiva, zato potrebuješ kar nekaj časa, da jo spoznaš. Ko pa jo spoznaš, vidiš, da je topla in sončna oseba. Za 15-letnico je izjemno zrela. Je tudi velik perfekcionist. Zaradi sramežljivosti pa se ne pokaže takšna, kot je. To sicer spoštujem. Zakaj bi se morala vsakomur odpreti? Matija je zelo zanimiva oseba. Včasih je zelo pozitiven, včasih pa je zelo negativno nastrojen. Ima veliko oboževalcev. Njemu bo uspelo doseči cilj. Vedno je govoril, da bi rad pristal na otoku, ležal v viseči mreži in srkal koktajle. Verjamem, da mu bo uspelo. Za fante iz In&Out ne najdem besed. Oni so super. Čestitke žirantom, da so jih združili. So si zelo različni, a enkratno delujejo kot skupina. Tim je pravi zabavljač, Toni je nežna dušica, Luka je še zelo mlad in te zna presenetiti s prav posebnimi vprašanji. Lovro in jaz sva si zelo podobna. Imava podoben okus za glasbo, podobno razmišljava.

Se razvija romanca?
Ne, ne.

Za koga boste v nedeljo glasovali?
Čeprav navijam za vse, sem Damjanova, zato bom glasovala za Demetro.

Pravite, da vas je šov spremenil. Kako bi se opisali pred oddajo in kako zdaj?
Prej sem vase dvomila. Naslanjala sem se na druge. Nisem bila sproščena. Zdaj sem se naučila komunicirati, tudi z mediji, kar mi bo tudi v prihodnje pomagalo. Končno sem se navadila na kamere. Dobila sem debelejšo kožo. To je najboljše, kar sem lahko odnesla od tega. Zdaj vem, da nisem krhka.

Kaj boste počeli čez poletje?
Na morje grem. Moram na oddih. Tudi s fanti iz In&Out smo se pogovarjali, da bi šli skupaj na morje. Upam, da se bo to uresničilo. Nato pa delat, koncerti, špili. Leto 2012 je najboljše leto mojega življenja.

Komentarjev 1
  • Alena 14:35 18.junij 2012.

    bravo punca, si veliko boljša od npr. Matija...no ja, mislim, da je malo kuhinje vseeno zadaj, hahani rečeno, da bo zmagovalec tisti, ki bo dejanski zmagovalec v nadaljevanju šow biznisa...pa srečno