Magazin > Film & Glasba & TV
23 ogledov

"Princ me spominja na Skywalkerja"

(Foto: Flynet/JLP) Žurnal24 main
Igralec Dev Patel je v filmu Zadnji gospodar vetra upodobil princa Zuka. Razkril je nekaj zanimivosti s snemanja filma in o prepoznavnosti, ki se je ne more rešiti.

Kako je potekalo snemanje filma?
Snemanje filma je bilo zelo zabavno, še posebej je bilo zabavno učiti se borilnih veščin. Igralska zasedba je zelo mlada in vse skupaj je bilo zame nekaj novega. Gre za moj prvi film v Ameriki. Zelo zanimivo je bilo preiti s snemanja Revnega milijonarja v Zadnjega gospodarja vetra, kjer je razlika v proračunu za film ogromna. Dva tedna smo snemali na Grenlandiji, ki je spektakularna in presunljiva.

Kakšen je vaš karakter?
Igram mladega princa Zuka. Gre za zgodbo v fantazijskem svetu, kjer so štirje narodi – zračni, ognjen, vodni in zemeljski. Vsi imajo določene osebe, ki lahko izkoristijo svoje elemente za spopade. Če si del zemeljskega naroda, potem lahko premikaš zemljo, če si iz ognjenega, potem obvladaš ogenj in podobno. Moj lik je princ ognjenega naroda, ki se trudi najti Aanga. On je avatar, za katerega vsi mislijo, da je mit. Aang ima moč obvladati vse štiri elemente in je potencialni rešitelj sveta. Moj narod je v bistvu zloben, ki skuša prevzeti svet.

Torej ste negativna osebnost?

V bistvu da. Moj oče me pošlje na misijo, da najdem tega fanta. Moj lik je nekako podoben liku v Revnem milijonarju, saj sta oba zelo odločna narediti tisto, kar morata. V Revnem milijonarju sem hotel najti ljubezen in bi naredil vse, da jo najdem. V Zadnjem gospodarju vetra prav tako dam vse od sebe, da bi našel tega dečka. Vloga princa je dvojna, je zelo zmeden, saj skuša biti vpliven, a v notranjosti je le zbegan deček.

Ima tako tudi on moč?
Seveda. Ker je del ognjenega naroda, lahko usmerja ogenj.

Ali niste trenirali borilnih veščin, ko ste bili še majhni?
Ja, od desetega leta treniram tekvondo, kar mi je pri snemanju zelo pomagalo. Ker sem prišel zadnji na snemanje, so že vsi vadili, tako da sem se hitro vklopil.

Je bilo fizično težko posneti film?
Ja, je bilo. Sam sem zaigral zelo prebrisan lik. Je sovražnik velikega obsega in zelo me spominja na Anakina Skywalkerja iz Vojne zvezd, sam pa sem velik oboževalec Vojne zvezd. Neprestano se bori, da bi izbral pot med dobrim in zlim, in ne ve, katero pot bi ubral.

Kaj je bil največji izziv?
Najbolje od vsega je bilo snemati na teh velikih in spektakularnih kulisah. Pri nekaterih delih je bilo treba uporabiti domišljijo, saj se niso snemali na prostem. Ponavadi imaš pri pretepu z osebo fizičen kontakt, a najboljša stvar pri filmu je ta, da lahko zgrabim svoj element in ga vržem nasprotniku, ki ga lahko blokira z zrakom in podobno. Bilo je res zabavno, na plan je prišel otrok v meni (smeh).

Kako je delati z režiserjem M. Nightom Shyamalanom?
Odličen je in čudovit z otroki. Je kot velik otrok, poln energije in šali se na svoj račun. Ko ga vidiš z malimi otroki, se jim res posveti in je videti, kot da so njegovi najboljši prijatelji. Res je povezan s svojo ekipo in iz nje izvleče najboljše.

Zadnji gospodar vetra  | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main



To je prvi vaš film po Revnem milijonarju?

Tako je. Dobil sem veliko ponudb, vendar se trudim, da ne sprejemam samo ene vrste vlog. Bil sem zelo previden pri izbiri pravega filma. Še vedno se imam veliko za naučiti in želel sem se prepričati, da sem se pravilno odločil.

Vzeti idejo iz risanke in jo spremeniti v film je težko za vsakega režiserja. Kako mu je to uspelo?

Mislim, da je to naredil brilijantno. Night mi je pojasnil, da je karakterjem skušal vliti človeški pridih in jim dati večjo globino, kot jo ima animirani film.

Ste se lahko selili po Indiji, ne da bi vas nadlegovali in prepoznavali?
Bilo je čudno, ker je bilo težje, kot sem mislil. V indiji imajo svoje bollywoodske igralce in sam to zagotovo nisem, tako da sem si mislil, da grem lahko kamorkoli in uživam. Še v majhni rikši so me prepoznali. Klicali so me junak in milijonar, vsi so poznali moj obraz.

Je res, da hodite s Friedo Pinto?
Da. Odlično je biti z nekom, ki razume, kaj delaš. Ni samo odlična punca, temveč tudi odlična prijateljica in podpornica v vsem, kar počnem.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.