Magazin > Film & Glasba & TV
1194 ogledov

Pripravite čarovniške palice!

MAGIČNE ŽIVALI GRINDELWALDOVA HUDODELSTVA
1/8
"Magija živi samo v redkih dušah, vendar se moramo še vedno skrivati v sencah. Takšno življenje nam ne služi več." (Gellert Grindelwald)

Vsi ljubitelji pisateljice J.K. Rowling, pripadniki čarovniškega sveta, sledilci Harry Potterja in vsi ostali, bodo prišli na svoj račun že v torek, 13. novembra, ko bo v vseh večjih kinih po Sloveniji predpremierno oživel novi del franšize Magične živali. Glede na reakcije na družabnih omrežjih in prodajo vstopnic je očitno, da je nadaljevanje več kot težko pričakovano! 

Druga od petih povsem novih pustolovščin iz čarovniškega sveta avtorice J.K. Rowling nadaljuje zgodbo tam, kjer se je končal prvi film: čarovniški kongres MACUSA je s pomočjo Salamanderja Scamandra (Eddie Redmayne) zajel mogočnega čarovnika Gellerta Grindelwalda (Johnny Depp). A kot je bil obljubil, je Grindelwald ušel in zdaj nabira privržence, ki se jim niti sanja ne o njegovih resničnih namenih: vzgojiti namerava čistokrvne čarovnike, s pomočjo katerih namerava zavladati vsem nemagičnim bitjem.
Albus Dumbledore (Jude Law) v želji, da Grindelwaldu prekriža načrte, za pomoč prosi svojega nekdanjega študenta Salamanderja Scamandra. Ta pristane, a se ne zaveda, kakšne nevarnosti ga pri tem čakajo. Zabrišejo se meje in na preizkusu sta tudi ljubezen in pripadnost – celo med najbolj predanimi prijatelji in družinskimi člani – čarovniški svet pa postaja vse bolj razdvojen.

V filmu igrajo Eddie Redmayne, Katherine Waterston, Dan Fogler, Alison Sudol, Ezra Miller, Zoë Kravitz, Callum Turner, Claudia Kim, William Nadylam, Kevin Guthrie, Carmen Ejogo, Poppy Corby-Tuech, Jude Law in Johnny Depp. Po scenariju Rowlingove je režiral David Yates, producirali soDavid Heyman, J.K. Rowling, Steve Kloves in Lionel Wigram.

Magične živali: Grindelwaldova hudodelstva si lahko na velikih platnih ogledate predpremierno od 13. novembra dalje, tudi v 3D. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.