Magazin > Film & Glasba & TV
27 ogledov

Pripravljni na Red X-mas Party?

Ferry Corsten Facebook
Red X-mas Party, ki bo vse oboževalce elektronske zabave navdušil danes, 15. decembra, bo poln presežnikov. Z največjo trance legendo Ferryjem Corstenom smo spregovorili tudi o tem, s čim bo presenetil nocoj ...

S svojimi oboževalci precej komunicirate tudi po družbenih omrežjih, kot sta Twitter in Facebook ter jih sprašujete za mnenje o svojem delu. Kako ste to počeli v letih pred razmahom družbenih omrežij? Vam je to ljubše kot prek tradicionalnih medijev?
Mislim, da ima vsak od medijev svoje dobre in slabe plati. Pri družbenih medijih je zdaj dobra stvar velik doseg, vključiš lahko vsakogar, po drugi strani pa ima vsak svoje mnenje. S tem se je včasih težko ukvarjati, sploh pri mnenjih ljudi, ki niso z ničemer utemeljena. Nič nimam proti različnim mnenjem, celo spodbujam ljudi, da povejo, kar imajo povedati, a rad vidim, da je to utemeljeno z dejstvi. Na spletu pa tega ne vidim dosti. Ljudje govorijo negativne stvari le zato, da bi bili negativni. To je slabša stran družbenih omrežij.

Kako izberete vokaliste na vaših komadih?
Ponavadi so to ljudje, ki jih sam občudujem, s katerimi želim delati ali že nekaj časa sodelujem. Naredim si "seznam želja" ljudi, s katerimi bi rad snemal glasbo, včasih pa mi tudi kdo kar sam pošlje svojo idejo. Tako je bilo pri Betsie Larkin, ki mi je kar poslala pesem, ki jo ja naredila. Poslušal sem jo, zgolj klavirsko linijo in vokal, in ugotovil, da gre za fantastično melodijo, ki sem jo nato le še oblikoval.

Po izobrazbi ste električni inženir. Vam to kaj pomaga pri ustvarjanju elektronske glasbe?
Ne preveč (smeh). Moja izobrazba je bila bolj v smeri električnih sistemov v zgradbah, a nekaj teoretičnega znanja iz fizike mi vseeno pride prav v studiu, saj gre za iste principe. Torej do določene stopnje vsekakor, nisem pa zaradi tega nič boljši didžej.

V Ljubljani ste pred nekaj leti že nastopili. Imate kakšen poseben spomin na takratni nastop?
Res se ga spominjam, množica je bila res nora, tega se spominjam, tako da že komaj čakam sobotni nastop. Tokratni bo še večji.

Tokratno zabavo bodo spremljali tudi ekstravagantni akrobatski plesalci. Kako menite, da to spremeni vzdušje v dvorani?
V današnjem času na zabavah glasba res ni vse, veliko prispevajo tudi scena, dogajanje na velikih zaslonih, dogajanje na odru. Ni vse odvisno le od didžeja, pomemben je celoten šov. Ekstravagantni plesalci gotovo lahko pripomorejo k temu.

Kaj drugega še lahko pričakujemo od vašega nastopa v soboto?
Ravnokar sem izdal novo miks kompilacijo "Once Upon A Night Vol. 3", ki je požela odličen odziv. Vsekakor bom zavrtel nekaj komadov z nje. Prvič bom zavrtel tudi nekaj najnovejših komadov, ki sem jih zaključil ravno prejšnji teden in bi rad videl, kako se občinstvo odziva nanje. In seveda nekaj "Corstenovih klasik", kot jih pravim.

Vas stalne turneje in potovanja nikoli ne utrudijo?
Včasih me utrudijo potovanja. Predvsem letenje, če v klubu vrtim do šestih zjutraj, ob devetih pa imam že letalo, pogosto moram tudi prestopati, da pridem do cilja. To zna biti naporno, še posebej poleti. A ko te množica oboževalcev nestrpno čaka in te pozdravi z nasmeški na ustih, se vsa energija povrne. Potovanja so torej naporna, vrtenje glasbe pa nikakor ne.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.