Magazin > Film & Glasba & TV
47 ogledov

Prišel bo tudi na sprehod

Vstopnice za četrtkov koncert Maksima Mrvice v Križankah stanejo od 39 do 49 evr Žurnal24 main
Maksim Mrvica. Hrvaški cross-over pianist v četrtek, 27. maja, v Križankah.

“Četrtkov nastop v Križankah bosta zaznamovala cross-over in klasična glasba,” nam je povedal hrvaški pianist Maksim Mrvica (35), ki je po mnenju mnogih zaslužen, da so se za klasično glasbo začeli zanimati tudi mladi.

Odhaja na turnejo po Aziji
“V prvih vrstah vidim vedno več mladih in – sodeč po komentarjih – se navdušujejo ne samo nad klasično, temveč tudi nad cross-over glasbo, kar mi je še posebno všeč,” je dodal Mrvica in pojasnil, da tokrat ne načrtuje nobenih gostov.
Poleti na povabilo hrvaške vlade odhaja v kitajski Šanghaj, kjer bo kot predstavnik Hrvaške igral pomembnim politikom in gospodarstvenikom, jeseni pa odhaja na turnejo po Aziji.

Nov album že v nastajanju
O tem, da je Mrvica v zadnjem času navdušen predvsem nad cross-overjem, priča tudi dejstvo, da bo temu žanru posvetil celoten album, ki že nastaja. Zelo rad pa tudi obiskuje Ljubljano: “Obožujem sprehode ob Ljubljanici in vse male barčke v bližini.”
Mrvica je na sceni od leta 1999, uspehe pa doživlja tudi na mednarodnem trgu – med drugim ga je v Singapurju sponzoriralo podjetje American Express, v Kolumbiji pa BMW in Chevrolet.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.