Magazin > Film & Glasba & TV
2 ogledov

Prišel, nastopil, navdušil

Morales je bil pred nastopom izjemno dobre volje.
1/23
Žurnal24 main
V sredo je v ljubljanskem klubu Inbox nastopil eden največjih DJ-ev vseh časov, David Morales. Publiko je navdušil s še enim odličnim nastopom, ki je trajal kar šest ur.

Takoj ko je Morales stopil za gramofone, se je iz zvočnikov zaslišala njegova klubska himna How Would You Feel, s katero je podžgal razvneto množico oboževalcev, ki so nestrpno pričakovali njegov prihod. Svoj običajno triurni set je zaradi odličnega vzdušja podaljšal na neverjetnih šest ur, v katerih je še enkrat dokazal, da je še vedno nesporni kralj klubskih hišnih ritmov.

Dobro razpoloženega Moralesa je ob tokratnem obisku Slovenije spremljala partnerica Wendy Puyat, modna oblikovalka iz Hongkonga, ki se je med intervjuji držala bolj zadaj. Mi pa smo s kraljem hišne glasbe prav prijetno pokramljali.

Vrača se zaradi publike.
 
Naredili ste veliko remiksov za Britney Spears, Mariah Carey in Whitney Houston. Kaj na njih je tako posebnega, da remiksate njihovo glasbo?
V svoji karieri sem naredil že čez 500 remiksov, za ogromno glasbenikov. Njihovo ime mi ne pomeni veliko, saj mi je v prvi vrsti pomembno, da mi je všeč njihova skladba in da jo lahko ponesem na višjo raven. Veliko sem jih tudi že zavrnil, med drugim tudi Davida Bowieja in Rolling Stones, saj se mi ni zdelo, da lahko iz njihovega komada naredim nekaj novega.

Skoraj ves svet pozna vaše ime in vašo glasbo. Kdaj ste prvič opazili transformacijo iz lokalnega DJ-a v superstar DJ-a?
Verjetno leta 1993, ko sem začel potovati po svetu. V bistvu ne – prvič je bilo leta 1989, ko sem prišel v Anglijo, to je bilo moje prvo potovanje v Evropo. Takrat sem prvič dojel, da ljudje sledijo meni in moji glasbi bolj kot v Ameriki. Tam so me vsi videli le kot producenta in remikserja, ne toliko kot DJ-a. In ko sem se odločil, da bom začel potovati kot DJ – saj sem predvsem DJ –, sem videl izjemno pozitiven odziv publike. Veselje je toliko večje, ko lahko vrtiš svoje komade in jih ljudje sprejmejo.

 

Get2Gether

Naslednja nočna izmena in drugi del žura Get2Gether bo v soboto, 4. julija, na open air spektaklu Born in 69 z Bobom Sinclarom v ljubljanski Laguni.

Imate v življenju še kakšen cilj, ki ga želite doseči?
Imam, ampak še ne vem, kaj bi to bilo (smeh).

Mislite, da ste dosegli že vse, kar ste si zadali?
Ne, ker če misliš, da si dosegel že vse, se življenje konča.

Tole bo morda zvenelo malce noro, ampak poigrajmo se malo z vašim priimkom. V njem se skriva zanimiva beseda morala (moral). Bi zase lahko rekli, da ste moralna oseba? Kako vi gledate na moralo in kakšne morale mislite, da bi ljudje morali imeti?

Mogoče bi moral biti politik (smeh). Hmm, mislim, da je najpomembneje to, da nikoli ne smeš žrtvovati samega sebe za nekoga drugega. Vedno bodi to, kar si.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.