Magazin > Film & Glasba & TV
27 ogledov

Prisluhnite nekim drugim zgodbam

Neke druge zgodbe Kinodvor
Ob 19. uri si lahko v ljubljanskem Kinodvoru ogledate premiero filmskega omnibusa Neke druge zgodbe (Neke druge priče), ki ga bodo predvajali kot predfestivalski dogodek Mesta žensk.

Pet držav, pet žensk, pet zgodb razkriva utrip družbenih dogajanj v državah na ozemlju nekdanje Jugoslavije. Filmske pripovedi omnibusa so osredotočene na mlade generacije, njihove dileme, dvome, upanje in odnos do aktualnih problemov. Vseh pet zgodb dramaturško povezuje izhodiščna tema – nosečnost, materinstvo in rojstvo novega življenja v vseh možnih pomenih tega eksistencialnega fenomena.

Hrvaška zgodba: Ženska, ki je noseča z dvojčkoma, se mora soočiti s strašno odločitvijo.
Srbska zgodba: Nosečnica se zaradi čudnega spleta okoliščin znajde v bolnišnici, kjer si sobo deli s predstavnikom beograjskega podzemlja.
Bosansko-hercegovska zgodba: Tujka, ki dela v Bosni in Hercegovini, svojemu bosanskemu fantu prikriva, da je noseča, saj materinstvo ni del njenih življenjskih načrtov.
Makedonska zgodba: Mlado narkomanko po porodu obvestijo, da bo uprava porodnišnice otroka dala v posvojitev.
Slovenska zgodba: Redovnica zanosi. Gre za brezmadežno spočetje, saj si je paket za oploditev naročila prek interneta. A v samostanu kljub temu ne more ostati.

Projekciji bo v Kavarni sledila okrogla miza, na kateri bodo sodelovale Štefka Kučan, dr. Gabi Čačinovič Vogrinčič, psihologinja in profesorica na Fakulteti za socialno delo, Hanna Slak, slovenska režiserka in ena od ustvarjalk filma, Lana Zdravković, raziskovalka z Mirovnega inštituta, in Deja Crnović, doktorska študentka študijev spola na Fakulteti za družbene vede v Ljubljani. Okroglo mizo bo vodila Vanja Pirc, novinarka tednika Mladina.

Cena redne vstopnice je 4,95 evra, za vstopnico s popustom za starejše od 60 let, mlajše od 14 let, dijake in študente boste odšteli 4,25 evra, člani Kluba Kinodvor pa 3,80 evra.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.