Magazin > Film & Glasba & TV
17 ogledov

"Prostora za improvizacijo ni bilo"

Zadnji obhod
1/6
Kolosej
Danes v domače kinematografe prihaja akcijska drama Zadni obhod.

Ustvarjalec kriminalnih dram Dan za trening in Kralji ulice predstavlja novo zgodbo iz neusmiljenega sveta losangeleških policistov, Zadnji obhod. Prijatelja in policijska partnerja Taylor (Jake Gyllenhaal) in Zavala (Michael Peña) se vsak dan neustrašno spopadata s kriminalom, od preprostih zasvojencev, zvodnikov, do neusmiljenih roparjev. Toda ko nekega dne aretirata na videz nepomembnega preprodajalca mamil, sprožita nepredstavljiv plaz nasilja, divjih avtomobilskih pregonov in krvavih strelskih obračunov, kjer je njuno edino vodilo, kako preživeti do konca dneva.

Časa za improvizacijo ni bilo

Michael Peña je zaupal nekaj podrobnosti iz zakulisja snemaja Zadnjega obhoda.

Se je vaše mnenje o losangeleških policistih spremenilo od snemanja filma kaj spremenilo?
Iskren bom, odraščal sem v soseski, kjer sem upošteval nasvete kriminalcev in živel v prepričanju, da so policaji slabi. Za potrebe snemanja filma pa sem imel priložnost opraviti kašnih štirideset voženj z losangeleškimi policisti in videl, da jih resnično skrbi za ljudi in sosesko. Kriminalce želijo poloviti, da bi zaščitili ljudi. Tega pred snemanjem filma nisem dojel.

Humor v filmu je presenetljiv, ste veliko improvizirali?
Bili smo pod velikim pritiskom, saj smo na voljo imeli le 22 snemalnih dni, tak film pa se ponavadi snema 50 dni. Prostora za improvizacijo tako ni bilo veliko.

Z Jakom sta morala tesno sodelovati, sta si šla kdaj na živce?
Vsekakor sva si šla na živce. Vendar kapo dol, je super dečko. Jaz sem malo bolj zadržan, on pa bolj odprte narave, kar mi je zelo pomagalo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.