Magazin > Film & Glasba & TV
130 ogledov

Proteste izkoristili za snemanje novega slovenskega filma

Vinko Möderndorfer pravi, da bi bila Ljubljana brez Šumija drugačna, saj se je t Žurnal24 main
Režiser Vinko Möderndorfer je na sobotnih protestih posnel prve kadre svojega novega filma Inferno.

Jernej Šugman | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main
Režiser Vinko Möderndorfer je sobotne proteste izkoristil za snemanje prvih kadrov svojega novega filma, socialne drame Inferno. V glavni vlogi bo zaigral igralec Marko Mandić, glavnega negativca pa bo upodobil igralec Jernej Šugman (na fotografiji). Ta nam je o novem filmskem projektu zaupal: "Scenarij je napisal Vinko, snemati bomo začeli januarja, do zdaj pa smo posneli le eno sekvenco, ki se v filmu dogaja na demonstracijah, zato smo izkoristili sobotne demonstracije. Če se izrazim v klasičnem filmskem žargonu, sam igram vlogo negativca. Igram delodajalca glavnega junaka (Marko Mandić), ki mu greni življenje. Tako kot se to dogaja v današnji družbi."

Inferno, ki bo na filmska platna najprej prišel v enem letu, naj bi bil eden od najbolj kontroverznih filmov doslej, kar Šugman komentira: "Težko je govoriti, kakšen bo film, vsekakor pa obravnava socialno tematiko, ki je zelo močna." Šugman je sicer tudi član ansambla SNG Drama in priznava, da ni lahko krmariti med filmom in gledališčem: "Včasih ni lahko, saj je časa na voljo samo toliko, kot ga je, početi pa je treba vse mogoče, vendar smo že navajeni."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.