Magazin > Film & Glasba & TV
899 ogledov

Protesti po 31 letih odnesli priljubljeno serijo

cops Paramount Networks
Protesti po smrti Američana Georgea Floyda so medijsko industrijo prisilili v pregled svojih vsebin. Nekatere produkcije so bile že umaknjene s sporeda.

Resničnostno serijo Cops, v kateri spremljajo policiste na delu, v ZDA vrtijo že 31 let. Tik pred začetkom nove sezone so serijo umaknili, kanal Paramount Network pa je sporočil, da njene vrnitve ne načrtujejo.

Cops je bila sicer v preteklosti zaradi vprašljivih prijemov med snemanji in prikazov policijske dela večkrat kritizirana, njen konec pa je sledil protestom, ki so izbruhnili po smrti Georgea Floyda, ki je umrl zaradi policijskega nasilja.

Omenjena serija pa ni edina, ki je bila zaradi protestov umaknjena s sporeda. Tudi britansko nadaljevanko “Little Britain” so umaknili z različnih kanalov. HBO pa je umaknil film V vrtincu. V izjavi so zapisali, da je film "odsev takratnega časa in prikazuje nekatere etične in rasne predsodke, ki so bili takrat del ameriške družbe“. "Ti predsodki to bili neprimerni takrat in neprimerni so tudi danes," je povedal predstavnik HBO, ki film sicer namerava vrniti na spored, a le z razlago "zgodovinskega konteksta in obsodbo“ predsodkov.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.