Magazin > Film & Glasba & TV
30 ogledov

Provokacija Tinkare Kovač iz Lipice

Tinkara Kovač Saša Despot
Pevka Tinkara Kovač je svoja kolega, ki sta nastopila na letošnji Evroviziji podražila s prav posebnim pozdravom iz Slovenije.

Tinkara Kovač je povedala, da je na letošnjem podeljevanju točk na Evroviziji zanalašč zbodla Maraayo zaradi njune razglednice, kjer nastopata z avstrijskimi lipicanci. "Javljanje iz Lipice je absolutno bila provokacija,“ je za Žurnal24 povedala pevka in dodala, da sama takšnega scenarija ne bi sprejela: "Mislim, da je več kot očitno razvidno iz mojega pozdrava da tega ne bi sprejela. Lipica je slovenska najstarejša blagovna znamka, zato si zasluži, da se jo v največji možni meri spoštuje.“

Dodaja, da je z razglednicami vsako leto drugače: "Vsako leto se določi neko rdečo nit. Lansko leto je to bilo, da se snema v matični državi. Vsak lokalni organizator nacionalne televizije, v tem primeru RTV Slovenija, je ponudil scenarij. Jaz sem se skupaj z ekipo odločila, da obiščemo NUK in da se potem iz knjig naredi slovensko zastavo.“ Kar se tiče teh razglednic in predstavitve glasbenikov v tujini, pa meni, da mora vsaka javna osebnost "delovati odgovorno do svoje lastne vsebine in do spoštovanja lastnih korenin.“ Tinkara dodaja, da odgovornosti do lastne države v letošnji razglednici ni zaznala in se je prav zato odločila za provokativen pozdrav iz Lipice.

 

Komentarjev 3
  • markus 18:32 28.maj 2015.

    Zanimivo, da Hrvatom nismo spustili takšne "bombice", ko smo jim podeljevali točke, včasih celo največ. Lahko bi jim takrat rekli in to Croatia 12 points and greetings to you from our Pirans bay. Ha? Kako bi odreagirali Hrvati na to? ...prikaži več Avstrijce pa pustite pri miru. Oni imajo red in disciplino v njihovi državi. Še veseli bi lahko bili, če bi našo državo vzeli pod okrilje v celoti, ne le lipicance. Naši lipicanci pa itak umirajo od lakote tako, kot bo počasi ljudstvo. Norčujte se iz sebe, ne pa iz Avstrijcev. Oni vedo, kako in kaj.

  • drzavljan 12:22 28.maj 2015.

    Bravo Tinkara. Avstrijci so naivna slovenčka malo na finto vrgli, tadva pa tega nista dojela. Sem mislil, da je samo mene to zbodlo. Je res, da Slovenci ne premoremo niti trohice samospoštovanja in domoljubja.

  • e213b2535978aaf6e413f72233bf2dc07a5a81a8 10:57 28.maj 2015.

    A se bo striček Ian Anderson spet križal zarad Tinkare??