Magazin > Film & Glasba & TV
42 ogledov

Prva je evropska premiera

Hoffmannove pripovedke Tiberiu Marta, SNG Maribor
Letos za njene programe nekaj več kot milijon.

Slovensko narodno gledališče (SNG) Maribor jutri s premiero opere Jacquesa Offenbacha Hoffmannove pripovedke začenja sezono opere. “V naslovni vlogi predstave, ki je nastala v koprodukciji z japonskim Aichi Arts Centrom, bo v Veliki dvorani nastopil tenorist Luca Lombardo,” so sporočili iz SNG Maribor. Taktirko tokrat prevzema Marko Letonja.

Obljubljajo doživetje
Ustvarjalci obljubljajo skozi opero vznemirljivo in romantično glasbeno popotovanje ter gledališko inovativnost japonskega režiserja. “Ta opera sopostavlja realni in fantazijski svet, zadnji pa gledalcu odpira bogat svet domišljije ter daje vpogled v njegovo podzavest in neizpolnjena hrepenenja,” so pojasnili v SNG. V operi tokrat nastopajo že omenjeni Lombardo, Petya Ivanova, Andreja Zakonjšek Krt, Lana Kos, Philippe Rouillon, Irena Petkova ter solisti, zbor in orkester Opere in baleta SNG Maribor.

Sicer pa letošnja sezona v mariborski Operi obljublja še nekaj svetovno znanih del, ki si jih bo mogoče ogledati skozi sezono. Novembra napovedujejo premiero Don Kihota, kot odprtje Evropske prestolnice kulture bodo januarja na sporedu Črne maske, marca pa Vesela vdova.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.