Magazin > Film & Glasba & TV
629 ogledov

Prvi glas RTVS "fuša" pri konkurenci

scena 18.03.14. NASA GENERACIJA PLANET TV scena 18.03.14. NASA GENERACIJA PLANET TV
Oddaja Naša generacija bo na komercialni TV "gostila" tudi prvi glas nacionalke – Janeza Ivana Lotriča.


V milijon evrov vredni hiši blizu Tržaške ceste se je te dni končalo snemanje novega resničnostnega šova.

Gre za avtorsko oddajo Naša generacija, ki jo je za Planet TV posnela produkcijska hiša Mangart s Tomažem Grubarjem na čelu, v njej pa bomo od 27. marca lahko spremljali pet mlajših in pet starejših tekmovalcev, ki se bodo v 21 dnevih spopadali tako s skupnim življenjem pred kamerami kot različnimi nalogami.

Naloge in psihologa

Kot je povedal eden od tekmovalcev, 63-letni upokojenec Marjan Smole - Levček, ki se v šov ni prijavil zaradi 15.000 evrov nagrade, ampak zaradi izkušnje, so bile nekatere od nalog težke tako psihično kot fizično in so večinoma zahtevale skupno sodelovanje, več težav kot mladi s starejšimi pa so imeli starejši z mladimi.

"V Sloveniji je vedno večji prepad med mladimi in starimi – tako smo dobili idejo, da bi bil to lahko nekakšen socialni eksperiment," je pojasnil programski direktor Planet TV Igor Gajič in poudaril, da še vedno gre za resničnostni šov, le da večplasten, saj sta naloge, v katerih so ustvarjalci šova (ne da bi tekmovalci to vedeli) testirali devet temeljnih človeških vrednot, redno opazovala in komentirala psihologa.

V šovu prvi glas nacionalke

Naša generacija ne bo privlačna samo zaradi eksperimenta, ampak tudi zato, ker bo dogajanje v njej spremljal prvi glas RTV Slovenija in najprepoznavnejši glas dokumentarnih oddaj Janez Ivan Lotrič, ki redno dela na nacionalki.

Vprašanje, kako lahko tako prepoznavna oseba z nacionalke komentira šov na konkurenčni televiziji in kako so to sploh dopustili, smo naslovili tudi na RTV Slovenija, vendar nam do zaključka redakcije niso odgovorili.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.