Magazin > Film & Glasba & TV
13119 ogledov

Prvi polfinale Evrovizije: Tako se je končalo za LPS

lps Andres Putting (EBU)
Za nami je prvi polfinalni večer Evrovizije.

Slovenska skupina LPS (Last Pizza Slice) se s pesmijo Disko ni uvrstila v finale letošnje Evrovizije.

V prvem polfinalnem večeru so poleg LPS, ki so na oder stopili kot peti, nastopili tudi predstavniki Albanije, Latvije, Litve, Švice, Ukrajine, Bolgarije, Nizozemske, Moldavije, Portugalske, Hrvaške, Danske, Avstrije, Islandije, Grčije, Norveške in Armenije.

V finale se je uvrstilo le deset držav, in sicer Nizozemska, Ukrajina, Švica, Armenija, Islandija, Litva, Portugalska, Norveška, Grčija in Moldavija.

V prvem predizboru so glasovali tudi slovenski gledalci in poslušalci ter slovenska strokovna žirija. 

Drugi polfinalni večer bo v četrtek, ko bodo nastopili predstavniki 18 držav. V velikem evrovizijskem finalu bo 14. maja nastopilo 25 držav – dvajset najboljših iz dveh predizborov ter predstavniki ˝velikih pet˝ Francija, Španija, Nemčija, Velika Britanija in Italija, ki je letos tudi gostiteljica izbora. Zmagovalno skladbo bodo izbrali gledalci prek telefonskega glasovanja in petčlanske strokovne žirije v vseh 40-ih državah udeleženkah. Točke slovenskega glasovanja bo v Torino sporočila Lorella Flego. Neposredni prenos velikega finala boste lahko spremljali od 21. ure dalje na TV SLO 1, Valu 202, Radiu Maribor in rtvslo.si.

 

Komentarjev 4
  • tomaz696 05:12 12.maj 2022.

    Zabava za pedre..

  • radovednica 08:13 11.maj 2022.

    Koliko časa bodo takšni in podobni brezvezniki še zastopali nas v mednarodni kuhinji? Itak se ve, pa še kar rinemo z vedno večjimi brezvezniki, da je Evrovizija, ki je sicer blišč in beda za neumne in neuke, velika mednarodna špekulacija, ...prikaži več prirejanje za tam in tiste, ki več prispevajo, so "tržno zanimivi", kar pa je povsod in v vsem jasno, Slovenija niti približno ni. Da o brezveznosti "tega cviljenja" niti ne govorimo. Pamže razvajene poslat delat!

  • Blaster 05:04 11.maj 2022.

    itak da ni sla naprej