Magazin > Film & Glasba & TV
22 ogledov

Prvi signal! za Štirko

Smooth Nika Zor, arhiv izvajalca
Po včerajšnjem odprtju sezone v najbolj famozni ljubljanski kleti K4, se nocoj obeta še Signal!, odprtje basovske sezone, ki ji bo na velikem plesišču vladal domači mladi velikan Smooth. Začetek klubskega večera je ob 23. uri.

Letošnjo linijo sobotnih dogodkov v ljubljanskem klubu K4 začenjajo z liquid drum'n'bass (DNB) večerom, kjer vam bo s sočno mešanico lomljenk postregel domači glasbeni vunderkind Luka Per aka Smooth. Svojo glasbeno promiskuiteto je  pričel izživljati ob igranju klavirja, ki ga je čez nekaj let zamenjal z metalom, hardcorom in podobnimi žanri na kitari. Kmalu pa se mu je zgodil dramatičen preobrat - obiskal je prvo drum'n'bass veselico in se v trenutku zaljubil! Zadnje čase je svojo ljubezen sicer delil z Markomanom kot Telekinesis threesome, po dolgem času pa s solo DJ nastopom zopet zagovarja monogamijo. Poleg notoričnega Smootha vam bodo sobotni večer tekočinili legendarni zagrebčan Lekke, blejska Brejschnita Random in technoidni dnb Spade.

Na malem plesišču bodo groovali DJ Dado iz ekipe CODE EP, ki sliši na žanre podobne oz. sorodne hip hopu, breakbeatu, vse kar je nalomljeno pa do 4-4 techna housa. Bloody Tadi bo stregel z eksperimentalnimi komadi, ob katerih se tresejo ritke in ki zajemajo lo-fi glitchy zvoke, elektro sinte in light jazzy semple z udarnim groovy ritmom. Z mariborskim didžejem Ruff Rogo ustvarjata Total Fusion mesečne dogodke, s katerimi sedmo leto zapored žgeta v Pekarni. Slednji že 11 let oblikuje prepoznavni slog mešanja breakbeata, electra, housa in techna. Njegovi seti pozno v noč z najnovejšimi smernicami elektronike vsakič znova prijetno presenetijo še tako zahtevno občinstvo.

Vstopnina do polnoči znaša štiri evre, pozneje pa boste zanjo odšteli šest evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.