Magazin > Film & Glasba & TV
21 ogledov

Puščice, rogovi in Benč

Če ste strelec ali kozorog, boste lahko jutri v Roxlyju žurali z Janezom Bončino Žurnal24 main
Strelci in kozorogi. Jutri tradicionalno rokenrol srečanje, rezervirano za decembrske otroke.

Jutri ob 20. uri bo v Roxlyju že tradicionalno srečanje strelcev in kozorogov. "Začelo se je leta 1982. Bili smo štirje. Danes pa je to preraslo v rokenrol dogodek z okoli tisoč ljudmi," pojasnjuje idejni oče srečanja 
Janez Bončina - Benč.

 

Igral bo minister Vlačič

"Večinoma se vsi poznamo. Pridejo pa ljudje vseh generacij – od starejših do zelo mladih. Smisel vsega je jam session, ki se določi kar na licu mesta.

Srečo imamo, da je v teh dveh astroloških znamenjih rojenih veliko glasbenikov, med njimi Magnifco, Vlado Kreslin in Vili Resnik.
Benč o kozorogih in strelcih
Letos bo gostujoče glasbenike kozoroge in strelce spremljal bend HeaveniX (tudi njihov član, minister za promet Patrick Vlačič, po naših informacijah jutri ne bo manjkal, op. p.). Srečo imamo, da je v teh dveh astroloških znamenjih rojenih veliko glasbenikov, med njimi Magnifico, Vlado Kreslin in Vili Resnik," pravi Benč in dodaja, da načeloma politikov ne vabijo, čeprav jih pozna kar nekaj, ki so rojeni v teh znamenjih, denimo nekdanjega predsednika države Milana Kučana, nekoč Istrabenzovega Igorja Bavčarja, predsednika SNS Zmaga Jelinčiča in aktualnega ministra za visoko šolstvo Gregorja Golobiča.

 

Rajanje vse do zore

Če ste kozorog ali strelec, kar je tudi pogoj, lahko do svoje vstopnice oziroma udeležbe pridete tako, da na elektronski naslov janez.boncina@guest.arnes.si pošljete svoje podatke oziroma rojstni datum – na kraju dogodka pa boste nato za vstop odšteli simboličnih pet evrov. In zakaj je dogodek, ki je namenjen decembrskim otrokom, pravzaprav januarja? Benč pojasnjuje, da zato, ker se konec decembra že tako ali tako preveč dogaja, zato so sklenili, da vse skupaj prestavijo na začetek januarja: "Takrat so tudi glasbeniki prosti, saj je december zanje najbolj 
zaseden mesec."

 

Vsi, ki v rokah držite puščico ali vam na glavi rastejo rogovi, pa boste morali biti tudi hudičevo vzdržljivi – žur se sicer res začne ob 20. uri, traja pa vse do zore.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.