Magazin > Film & Glasba & TV
33 ogledov

'Pustimo se presenetiti'

Favorit Katje Šadl je norveški predstavnik Rybakov. Upa, da bodo naši presenetil Žurnal24 main
Poznavalka Evrovizije Katja Šadl meni, da se bosta iz današnje polfinalne skupine, v kateri nastopa tudi slovenska zasedba Quartissimo, v finale zagotovo prebili Norveška in Grčija.
1. Kako kaže našim? Nam bo polfinalna skupina pomagala (nastopamo s Hrvati, Srbi, Madžari ...) pri nabiranju točk?
S strani Hrvaške definitvno. Avtor skladbe je Hrvat Andrej Babič in tudi pevka Martina je Hrvatica. Od njih lahko pričakujemo nekaj, prav tako od Srbov.

2. Kdo bo v tej skupini zagotovo prišel v finale?
Zagotovo Grčija in Norveška, to sta zagotovo finalistki. Verjetno tudi Ukrajina, mogoče tudi Estonija. Odvisno od diaspore.

3. Kdo je vaš favorit?
Moj favorit je Norvežan.

4. Ali favoriti ponavadi res zmagajo?
Odvisno je od scenskega nastopa, vokalne izvedbe in od tega, iz katere države prihaja. Zaradi medsosedskega sodelovanja so nekatere države izjemno močne, vsako leto dobijo veliko točk. Taki državi sta Grčija in Turčija. Ponavadi zmaga eden od tistih, ki so na stavnicah na prvih petih mestih. Ne moremo pa biti stoodstotno prepričani. Letos še posebej, ker se na Evrosong vrača žirija.

5. Kaj pravite na spremembo pravil? Bo manj kuhinje? Ali kuhinja sploh obstaja?
Kuhinjo so napihnili mediji. Vsako leto zmaga skladba, ki je večini všeč. Res je, da veliko vlogo igra to, kako velika je država. Moje osebno mnenje je, da je letos idealna kombinacija. Žirija bo gledala bolj na kakovost pesmi, medtem ko gledalci bolj gledajo nastop. Žirijo sestavljajo sami profesionalci, glasbeniki, ki bodo bolje ocenili, katera pesem je res kakovostna in katera ne.

6. Kakšno je kaj vzdušje v našem taboru?
Vsi nestrpno pričakujemo drugi polfinalni večer. Ne mislimo si, da bomo prišli v finale, a pustimo se presenetiti.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.