Magazin > Film & Glasba & TV
77 ogledov

Raay: "Če bi bil Nina, bi se zamislil nad znanci"

Misija Evrovizija in njeni žirantje, predvsem Raay, že burijo duhove. Gledalce je namreč zmotilo, da se je glasbenik bolj osredotočil na stas kot pa na glas ene izmed tekmovalk.

Raayev komentar na nastop tekmovalke v oddaji Misija Evrovizija Nine Bauman zadnjo nedeljo je med gledalci sprožil plaz obtoževanj, češ da se je žirant preveč obesil na Ninin videz. Raay je namreč Ninin nastop v oddaji komentiral takole:

Nina Bauman | Avtor: Youtube Youtube
"Jaz imam pri tebi en problem, Nina, moja sokrajanka z Jesenic. Sliši se, da dobro poješ, odlične višine, en problem imam: gledam to, kar bo gledala Evropa. Naredila si en korak naprej v tej simpatičnosti, ampak še vedno mi to ni simpatično. Na Evrosongu je večina dobrih pevcev in pevk. Glas me je po eni strani prepričal, ampak celoten paket pa ne," nato pa ob vprašanju voditelja Klemna Slakonje, kaj pa je simpatično, še dodal:

"Nekaj, kar te pritegne, nekaj, kar boš videl in boš glasoval za to. Jaz bi, če bi samo poslušal, rekel ja, bi kupil, me je prepričalo, če pa gledam vse skupaj …"

Suhice se mu včasih zdijo dolgočasne

Za podrobno obrazložitev komentarja smo poklicali Raaya, ki nam je v svoj zagovor povedal:

"Ko sem izvedel, da so ljudje mojo izjavo razumeli kot to, da je predebela za na Evrosong, sem bil presenečen. Dejstvo, da ima punca nekaj kil preveč, je kvečjemu njen velik plus, saj izstopa iz povprečja. Ko govorim o paketu, nikoli ne govorim samo o kombinaciji vokala, lepote in dobre postave. Tak paket zna biti dolgočasen! Marija Šerifović, Adele, Chiara (za Malto je bila na drugem mestu na ESC) vse nosijo paket dobrega vokala, večje teže in velike mere prezence in karizme. Te pevke ne bi izstopale, če bi bile lepe dolgočasne suhice! Moj komentar pri Nini se je nanašal na njeno energijo, nesamozavest, ki se je poznala pri gibih na odru, njeni karizmi in prezenci, na nenaravno mimiko, zvijanje, neprepričljivost kot celoto ... In če gledam na to vse skupaj, me ne kupi! Poudaril sem, da punca dobro poje. A Evrosong ni festival pevske tehnike! Pokazati je treba še kaj več! Še to – eni od punc sem na avdiciji celo rekel, naj ne hujša, ker je to njena drugačnost! Upam, da bomo to videli v eni od oddaj!

Če bi bil Nina, bi se zamislil nad vsemi prijatelji, znanci, strokovnjaki, ki so moj komentar razumeli, kot da je predebela za Evrosong, kajti dejstvo je, da si vsi tisti, ki so to tako interpretirali, točno to mislijo o njej. Kar pa je predvidljivo in zelo žalostno!"

Za komentar smo poklicali tudi Nino, ki na vse skupaj gleda zelo pozitivno:

"Oni so resnično strokovnjaki, res me je malo prizadelo in sem bila šokirana, vendar tako pač je. To sem sprejela kot neko pomagalo za naprej, vsaka kritika je dobra, tako da se bom v bodoče držala tega, kar so mi povedali. Kaj so ocenjevali, pa vedo samo oni."

Komentarjev 2
  • krtmen1 20:08 18.oktober 2011.

    Na koncu je res, da je punca debela. Zelo mlada pa zelo predebela. Kmet gor kmet dol.

  • lidija270 13:37 18.oktober 2011.

    Kot je rekel Marko Potrč,Raay je kmet,jaz bi rekla da je Raay navadna seljačina.Frizuro pa si je dal nardit kot Simon Cowell,in zdaj misli da lahko tudi on nastopa v razno raznih žirijah.