Magazin > Film & Glasba & TV
28 ogledov

Radcliffe: "Bilo je ogromno solz"

Daniel je postal goreč oboževalec knjig šele po tem, ko je dobil vlogo v filmu. Žurnal24 main
O zadnjem filmu o Harryju Potterju je glavni igralec Daniel Radcliffe razkril nekaj pikantnih podrobnosti. Spregovoril je tudi, kako je na Potterja gledal kot deček in na kaj se bo osredotočil zdaj.

V filmu v enem od prizorov Harry in Hermiona skupaj plešeta. Kako sta bila z Emmo Watson pri tem uspešna?
Ja, bilo je dobro. To je bil zelo ljubek prizor. Film sem prvič gledal skupaj s prijateljem, in ko se je začela pesem Nicka Cava, sem pomislil, da je to najboljši Harry Potter do zdaj. Emma je v bistvu zelo dobra plesalka, bolj zbegan sem bil sam. Toda Harry ne sme biti dober plesalec, biti mora zanič, in tako sem ga tudi odigral. Naslednje leto na Broadwayu pričakujem veliko izboljšanje.

V filmu ste bili zelo prepričljivi. Resnično ste pokazali svoj slog igranja. Je bil tokrat za vas
izziv še večji?
Najlepša hvala. Izziv niti ni bil toliko večji, saj se ves čas staramo. Bilo pa je več trenutkov, ki so vsekakor pomenili izziv, vendar smo imeli občutek, da napredujemo po "naravni" poti. Lahko smo namreč delali stvari, za katere smo bili pripravljeni že zadnjih nekaj let. Res smo imeli srečo, da smo imeli toliko časa za preučitev likov in da je bilo objavljenih veliko prizorov, ko smo poskušali knjigo spraviti v film.

V veliko prizorih ste samo vi trije – Harry, Ron in Hermiona. Je bilo za vas zahtevneje, da v njih ni bilo drugih ljudi?
Da, mislim, da res. Je pa bilo zanimivo, saj zgodbe filma nismo snemali v časovnem zaporedju. Prizore samo z nama smo lahko snemali tudi po več dni, potem pa smo prizore poroke snemali z ogromno ljudi.

Priljubljenost Harryja Potterja je močno narasla in se z vsakim filmom še veča. Kakšen je vaš komentar? Ali ste se kdaj poiskali na Googlu?
Poiskal sem se, ko se imel 14 ali 15 let. Pravijo, da če svoje ime odtipkaš na Googlu, je tako, kot bi odprl vrata v sobo, polno ljudi, ki ti govorijo, kako slab si (smeh). Nima smisla, če je od dvajsetih komentarjev eden slab in vam prav ta ne da spati. Od takrat se tako ne iščem več na spletu.

Trenutna priljubljenost Potterja je izjemna, vendar pa na premierah ne kričijo zaradi mene. Kdorkoli bi dobil to vlogo, bi ga nekaj tednov na leto tako oblegali. S to vlogo sem imel res veliko srečo.

Rad imam svojo službo, a je le služba. Vstaneš, greš na snemanje, se pomeniš z ekipo in opraviš svoje delo. In nimaš občutka, kako veliko je vse, ko si prav v središču. Kljub filmom pa je Harry Potter še vedno večji fenomen pri knjigah.

Daniel Radcliffe, Emma Watson, Rupert Grint | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main



Sami niste bili  tako vnet bralec knjig. Kako ste sploh prišli do prve knjige? S pomočjo staršev?
Da, starši so mi brali knjige. Ko sem imel osem ali devet let, sta mi prebrala prvi dve knjigi. Sam nisem rad bral, zato mi je bilo ljubše, da so brali starši. Oče je fantastično oponašal glasove. Po dveh knjigah me ni več zanimalo, ko pa sem dobil vlogo, sem pomislil, da bi jih morda res moral prebrati.

Ko sta vam mama in oče brala knjigi, ste kdaj pomislili, da bi bili radi Harry Potter?
Ne. Njegovo življenje je zvenelo kot nočna mora. Mislil sem si, da je ubog otrok. Ko sem dobil vlogo, sem prebral vse štiri knjige, ki so bile izdane do tedaj. Podrobno sem jih prebral in postal z njimi obseden.

Ta film je nekakšno potovanje nazaj za tiste, ki so videli vse filme. Je bilo tudi za vas to potovanje polno spominov?
Bilo je čudno videti vse te posnetke. Če se prav spomnim, je teh posnetkov še več v drugem filmu. Ko jih vidiš v kontekstu, te ne spravljajo več tako v zadrego. Vedno je čudno gledati samega sebe, vendar pa hkrati občutiš ponos in tudi nostalgijo.

V desetih letih ste se zelo spremenili. V čem pa ste ostali enaki in kako vam je to uspelo?
Sam sem še vedno zelo delaven, še vedno imam veliko energije. Spremenilo se je le to, da sem našel način, kako to energijo prerazporediti čez ves dan, da po kakih štirih urah ne pregorim. Še vedno sem tako radoveden, kot sem bil, pa tudi spoštljiv na snemanju.

Ste kaj jokali, ker se snemanje končuje?
Vsi trije, Emma, Rupert (Ruper Grint, op. a.) in jaz smo veliko prejokali, prav tako tudi snemalna ekipa, saj jih je bila večina tukaj deset let, od samega začetka. Bilo je ogromno solz. A gremo naprej. Sam že snemam nov film z naslovom The Woman in Black.

Emma se je zdaj posvetila študiju. Se boste vi osredotočili na igralsko kariero?
Poskušal si bom ustvariti kariero. Emma je najbolj akademska od nas treh, sebe in Ruperta ne vidim študirati. Šola je zame zelo težka. Tako se bom osredotočil na kariero in jo poskušal nadaljevati tako dolgo, kolikor se le da.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.