Magazin > Film & Glasba & TV
110 ogledov

Radio za prave rockerje!

Nirvana Žurnal24 main
Osmega septembra je Slovenija dobila svoj prvi Rock Radio.

"Ideja, da bi v Sloveniji imeli radio, ki bo 24 ur na dan predvajal čisti rock, je zorela dolgo časa," pravi David Irgolič, programski direktor in urednik Rock Radia. "Veseli smo, da nam je uspelo povezati vse niti in da smo prišli do točke, ko lahko poslušalcem, lačnim rocka, ponudimo svoj radio. Na Rock Radiu bo mogoče poslušati široko paleto pristnih izvajalcev in pesmi, seveda v originalnih verzijah in dolžinah. Metallica, Jimi Hendrix, Pearl Jam, Iron Maiden, Nirvana, Radiohead in The Rolling Stones so le nekatera imena, ki bodo skrbela za lepšo pot v šolo, dan v službi in sproščen klepet ob popoldanskem pivu. In česa na Rock Radiu ne bo mogoče slišati? Aktualnih komercialnih hitov, boybandov, plastičnih deklet ter harmonike za vsako ceno. Na Rock Radiu bo doma zgolj in samo pristni rock, zato tudi slogan čisti rock."

Rock Radio je že mogoče slišati in poslušati 24 ur na dan, in sicer na frekvencah 103,3, 104,1 in 107,4 MHz oziroma na področju Ljubljane, osrednje Slovenije, Gorenjske in Notranjske ter na spletni strani facebook profilu radia. Poslanstvo ekipe ustvarjalcev Rock Radia je vrniti rockovsko glasbo na radijske valove in v vsakdan Slovencev.

"Priložnost bodo seveda dobili tudi domači izvajalci," je povedal Irgolič. "V Sloveniji premoremo mnogo rock izvajalcev, ki v tem trenutku dobijo premalo prostora, da bi predstavili svoj talent. Naša vrata bodo odprta vsem."

Rock Radio je medijski projekt, nad katerim bdijo ustvarjalci Radia Center. "Rock Radio je za nas velik izziv in zaupali smo ga ljudem, v katere verjamemo," je povedal direktor Radia Center Aleksander Žišt. "Ekipi bomo maksimalno pomagali z infrastrukturo, nasveti in izkušnjami. Z leti smo dokazali, da znamo delati uspešne medijske zgodbe, zato se veselimo novega začetka in z njim poglavja v naši zgodbi."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.