Magazin > Film & Glasba & TV
27 ogledov

Radolfi s slovensko pesmijo

Skladbo z naslovom Če življenji imel bi dve je Radolfi premierno predstavil v od Žurnal24 main
Hrvaški pevec Davor Radolfi je z dvojnim albumom Sentimiento obeležil 25 let glasbenega ustvarjanja. Posebno darilo pa je pripravil za slovenske oboževalce – skladbo Če življenji imel bi dve.

"Ker me slovenska publika izjemno toplo spremlja že vso mojo glasbeno kariero, sem se odločil, da jim ob svoji 25. obletnici glasbenega delovanja poklonim pesem v slovenskem jeziku in se s tem oddolžim za vso njihovo podporo. Tekst za pesem sta ustvarila piarovka in tekstopistka Kaly Kolonič in moj dober prijatelj Lado Leskovar, glasba je delo Jureta Staniča, aranžma pa je naredil P. Martinjak," je povedal Radolfi, ki se lahko pohvali tudi s tem, da že vrsto let razume vsa slovenska narečja.

Minuli vikend je Radolfi na dve in pol urnem koncertu zabaval več tisoč glavo množico v ljubljanskem BTC-ju, ki je kljub nizkim temperaturam vztrajala in pela z njim do konca koncerta, stare in prav tako nove pesmi iz albuma Sentimiento. Publika pa je bila še posebej vesela, ko je Radolfi odpel nekaj verzov pesmi Če življenji imel bi dve.

Album Sentimiento je Radolfi izdal ob 25. obletnici delovanja na glasbeni sceni. Album je zbirka skladb, ki so plod Radolfijevega sodelovanja s številnimi glasbeniki, velika večina le-teh pa je postala z leti zimzelena. Vse od prvega albuma Najljepše pjesme Latinske Amerike, drugega Canto Latino, tretjega Baila como ... Yo, pa vse do zadnjega Adriatica Latina, ki je izšel leta 2007, je Davor nizal zgodbo, ki jo je na četrtini stoletja svojega delovanja strnil v dvojno zgoščenko.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.