Magazin > Film & Glasba & TV
27 ogledov

Raje na Hrvaško kot v Slovenijo

U2 so dogovor s hrvaškimi organizatorji sklenili konec tedna. Žurnal24 main
Irska rock skupina U2 se 30. junija odpravlja na svetovno turnejo. Ustavili pa se bodo tudi v Zagrebu, kjer bodo imeli 10. avgusta koncert na stadionu Maksimir.

 

 
 

Komaj čakamo, da gremo na turnejo z novim albumom.

The Edge

 
Irska skupina U2 je uradno potrdila, da bodo 10. avgusta letos nastopili v Zagrebu. Končni dogovor s hrvaškimi organizatorji so sklenili ta konec tedna. Namigovanj, da si U2 želijo nastopiti v Sloveniji, je s tem konec.

To pomeni hud udarec za slovensko koncertno prizorišče, saj so organizatorji koncertov pričakovali, da bo po potrjenem koncertu Madonne na hipodromu zanimanje velikih izvajalcev za Slovenijo naraslo. Tudi prvotna evforija nakupa vstopnic za Madonnin koncert naj bi se že polegla – število prodanih vstopnic naj bi se umirilo pri okoli 20 tisoč

Revija Billboard je objavila, da bodo "U2360" turnejo začeli v 30. junija Barceloni, avgustovski koncert v Zagrebu naj bi bil zadnji v Evropi. Potem naj bi se preselili v ZDA, natančneje v Chicago. Turnejo bodo nadaljevali tudi v letu 2010. Odigrali naj bi približno 100 koncertov.

Kitarist The Edge je povedal, da se veselijo koncertiranja in igranja novega albuma. "To je album, ki bo zaživel v živem kontekstu," je dodal Edge. Promocija albuma "No line on the horizon" bo vsekakor vredna ogleda, zagotovo pa bodo postregli tudi s starimi hiti.  Kot se za U2 spodobi, naj bi poskrbeli tudi za vizualni spektakel. Produkcijska ekipa naj bi poskrbela za 360-stopinjsko razporeditev občinstva. Cena vstopnic bo med 30 in 200 evri.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.