Magazin > Film & Glasba & TV
3432 ogledov

Razburjenje v Cannesu: Gledalci množično zapuščali dvorano

lars von trier
Najprej stoječe ovacije, nato jeza. Lars von Trier spet poskrbel za razburjenje.

Režiser Lars von Trier, ki so ga na filmskem festivalu v Cannesu leta 2011 zaradi nacističnih komentarjev razglasili za "persono non grata“, se je letos vrnil na kraj zločina in poskrbel za novo razburjenje. Njegov novi film "The House That Jack Built" je tako nagnusen, da je več kot 100 oseb med predstavo zapustilo dvorano. Film govori o serijskem morilcu, ki ga igra Matt Dillon, danski režiser pa je mejo dobrega okusa prestopil s prizori mučenja otrok, žensk in živali, poročajo mediji. "Ogabno, za bruhati, mučno, patetično,“ je nekdo film ocenil na Twitterju.

Navdušenje, da se je danski "enfant terrible“ vrnil v Cannes, je bilo sprva sicer veliko. Zvezdnika so pozdravili z več minutnim aplavzom. Ta se je sicer zaslišal tudi po predstavi. Tisti, ki so imeli boljše želodce in so v kinu zdržali, Von Trier očitno ni razočaral. Film naj bi pohod po kinematografih začel proti koncu leta.

 

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.