Magazin > Film & Glasba & TV
21 ogledov

Razpadli legendarni R.E.M.

Michael Stipe, pevec skupine R.E.M.
1/11
Žurnal24 main
Legendarna ameriška skupina R.E.M. je svojim oboževalcem danes sporočila, da so se razšli.

Skupina, ki jo sestavljajo pevec Michael Stipe, kitarist Peter Buck, basist Mike Mills in bobnar Bill Berry, je v svoji 31-letni zgodovini izdala 15 albumov.

Na svoji spletni strani so oboževalcem razložili, zakaj so se odločili, da se bodo razšli.

"To ni bila lahka odločitev"

"Upam, da bodo oboževalci razumeli, da to ni bila lahka odločitev, ampak vsaka stvar se enkrat konča, in mi želimo to narediti na pravi in naš način," je zapisal pevec Michael Stipe. "Zahvaljujemo se vsem ljudem, ki so nam omogočili, da smo lahko bili R.E.M. 31 let. Bilo je čudovito."

Basist Mike pa je med drugim zapisal, da so se po zadnji turneji, kjer so predstavili svoje največje hite, začeli spraševati, kako naprej. Tako so ugotovili, da vse te skladbe predstavljajo naravno ločnico dela zadnjih 31 let.

"Hvala vam"

Da jim je bilo v ponos biti R.E.M., je bila po besedah kitarista Petra Bucka predvsem zasluga njihovih oboževalcev, ki so imeli radi njihove pesmi. "Za nas je bilo pomembno, in še vedno je, da to delamo zaradi vas. Biti del vaših življenj je bilo neverjetno darilo. Hvala vam," je zapisal Buck.

"Mike, Michael, Bill, Bertis in jaz smo se razšli kot dobri prijatelji," je dejal Buck in dodal, da verjame, da se bodo v prihodnosti še videli in srečali s svojimi oboževalci in podporniki.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.