Magazin > Film & Glasba & TV
32 ogledov

Razuzdani in kaotični Kristalni bojevniki

(Foto: MySpace) Žurnal24 main
Vsaka glasbena skupina verjeme, da je to, kar počnejo, originalno, a ni jih veliko, za katere bi to držalo bolj, kot za Crstal Fighters, ki bodo nocoj nastopili v KUD-u France Prešeren.

Petorica iz Španije, na "začasnem delu" v vzhodnem Londonu, spaja tradicionalno folk glasbo baskovskega dela Španije z modernimi plesnimi ritmi in elektoniko, pri tem pa uporablja tako tradicionalne instrumente z neizgovorljivimi imeni, kot so txalapartas in txistus - kot visoko tehnologijo.

Njihov debitantski album Star of Love, ki je požel plaz odličnih kritik, je zasnovan na nedokončani operi o "naravi obstoja in pomenu ljubezni!", ki jo je napisal ded enega od članov benda tik pred svojim dokončnim mentalnim zlomom.

In kdo je misteriozna petorica?
Sebastian, Gilbert in Graham, pa pevki Mimi in Laure. Niso ravno občudovalci kulta osebnosti, zato kaj dosti o njih ni znanega. Razen tega, da so se vsak posebej ukvarjali z raznimi alternativnimi sub-žanri od tehna do punka prek drum’n’bassa, in da so vse te vplive in izkušnje zdaj prenesli v projekt Crystal Fighters.

Koncerti so brez dvoma njihova močnejša plat – razuzdani in kaotični, a hkrati polni emocij, s kancem psihedelije... Nič čudnega, da so postali stalnica na klubski sceni tako po Evropi, kot v ZDA, na Japonskem in v Avstraliji, ter da letos igrajo na vrsti elitnih festivalov, kot je britanski Reading.

Za koncert boste danes odšteli 15 evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.