Magazin > Film & Glasba & TV
6 ogledov

"Rebeka se je pokazala v odlični luči"

Rebekinega koncerta so se med drugimi udeležili Jasna Kuljaj, Marko Vozelj, Mira Žurnal24 main
Da je storila korak naprej, so se strinjali vsi, ki jih je Rebeka Dremelj tri dni gostila v Sarajevu.

Bra-vo, Rebe-ka, bra-vo, Rebe-ka!” so estradniki, Rebekini prijatelji in novinarji ob prihodu pred hotel Hollywood s skandiranjem in ploskanjem pozdravili Rebeko Dremelj, ki si je v Sarajevu zastavila ambiciozne načrte in jih minuli konec tedna tudi uresničila.

Ne samo da je na nedeljski koncert v Coloseumu privabila toliko predstavnikov sedme sile, da je igralka Violeta Tomič komentirala, da bi skupino kdo lahko zamenjal za novinarski sindikalni izlet, in toliko znanih obrazov, da bi bila slovenska scena v primeru nesreče že opazno osiromašena, ampak je naredila tudi pravi pohod na bosanske medije.

Težko jo je bilo spregledati
Ja, Rebeko je bilo v Sarajevu te dni težko zgrešiti. V soboto zvečer je gostovala na televiziji Hayat, v nedeljo pa še v najbolj branem bosanskem časopisu Dnevni avaz, tako da je še sarajevska mularija, ki je spraševala, kaj nas je prineslo v mesto, ob imenu Rebeke Dremelj vedela, da gre za bivšo slovensko miss.
A je Rebeka, kot so ugotavljali navzoči na koncertu, status pojoče misice s slovensko-bosanskim albumom Differo zdaj končno presegla in naredila melodično ploščo, ki po mnenju večine ni nič slabša od popa večjih glasbenih imen z Balkana.

Prišel tudi Mitrović
Seveda na koncertu in na s karaokami obarvanem afterpartyju niso manjkali niti Rebekina oče in mama ter fant Sandi, čas zanjo pa si je vzel  tudi direktor Pink Media Groupa Željko Mitrović, ki ga je spoznala med sodelovanjem v nanizanki Kursadžije.

Čeprav je svojo ploščo v Srbiji izdala pri Mitrovićevi založbi City Records, pravi, da je to storila brez njegove pomoči, saj ga takrat še ni poznala, vendar pa v prihodnosti računa nanj, ker se zaveda, da je vpliven človek, “očitno pa sem mu zanimiva tudi jaz, če je priletel iz Londona v Sarajevo samo zato, da je prišel na promocijo”.

 

“Marsikdo bi rad, ampak so preleni”
Zakaj Sarajevo?

Ker sem bila v Sarajevu skoraj dve leti zelo dejavna in sem želela ljudem pokazati, v kaj sem se zaljubila. Sicer sem velik patriot in vem, da je Slovenija moja dežela, iz katere se ne bi nikoli odselila, lahko pa rečem, da je Sarajevo postalo drugi dom.

Bo Sarajevu sledil Beograd?
Beograd še sledi, ampak v zelo manjši obliki, tako da bom še beograjskim novinarjem v enem mesecu povedala, da sem izdala nov album.

V Sarajevu sem opazila, da ste imeli zelo dobro promocijo. Bili ste na televiziji, v časopisu ...
Za sarajevsko promocijo sem leto in pol, oprostite izrazu, delala kot konj, in mislim, da sem si to zaslužila. V Sarajevu so me sprejeli že na začetku, zato sem se odločila, da začnem tam ustvarjati. Trenutno sem edini slovenski glasbenik, ki je šel čez te meje. Sem upornica in se mi ni bilo problem usesti v avto ter se odpeljati šest ur stran, da sem dobila eno naslovnico časopisa Azra. To bi rad marsikdo pri nas, ampak so preleni in se jim ne da.

Kakšna se znanim Slovencem zdi drugačna Rebeka Dremelj?
Uroš Smolej, igralec: Celotna sarajevska izkušnja je bila neverjetna, tako z organizacijskega in idejnega kot zabavnega vidika. Rebeka se je pokazala v odlični luči in Slovenci smo lahko ponosni, da imamo eno ambasadorko zunaj naših meja tudi v popkulturi.

Urška Alič Fajnik, Špas teater: Odlična. Moram priznati, da sem bila danes prijetno presenečena, hkrati pa ponosna, ker vem, koliko truda je vložila v to. Kapo dol. Privoščim ji, da bo igrala v Sloveniji in po nekdanji Jugi ter da bo res uspela, ker se zelo trudi za to.

Lara Jankovič, igralka: Zame je to, kar smo videli, predanost, garanje, izpopolnjevanje. Moram reči, da sem kar ponosna nanjo, ker je naredila velik korak naprej v vseh pogledih, in da naj se vse misice, ki bi poskušale delati to, kar dela ona, malo zgledujejo po njej.

Violeta Tomič, igralka: Rebeko sem spoznala šele pri najinem skupnem delu v Beogradu, kjer sva delali Kursadžije. Skozi svoje mnenje o tem, kakšna je, sem ji povedala, kako bi bila lahko drugačna, tako da se mi zdi, da sem bila pri nastajanju albuma kar zraven.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.