Magazin > Film & Glasba & TV
7 ogledov

Reciklaža hitov, drugič

Alenka Godec bo novi album So najlepše pesmi že napisane II. predstavila 22. dec Žurnal24 main
Intervju z Alenko Godec, ki bo novi album So najlepše pesmi že napisane II. predstavila 22. decembra v Cvetličarni.

Ste se odločili za “drugi del” So najlepše pesmi že napisane, ker je bil prvi tako uspešen? Gre za preverjeno formulo?
Po skoraj 23 letih, odkar hodim po glasbeni poti, vam iz prve roke lahko povem, da preverjene formule ni. Mislim, da se je ideja o dveh albumih priredb porodila na založbi, še preden nas je dosegel prodajni uspeh prvega. Najbrž pa res ne bi rinili v nadaljevanje, če bi ostali neopaženi – tako pri poslušalcih kot pri stroki. Prvi in drugi album smo delali z zavestjo, da se poklanjamo velikim avtorjem in ob ustvarjanju smo vsi čutili veliko odgovornost.

Po kakšnem ključu ste tokrat izbirali pesmi?
To je bilo skupinsko delo, vedno pa je pretehtala pesem, besedilo in Janijevo novo videnje pesmi, ki je moralo ustrezati mojemu vokalu in interpretaciji. Pri tem je nemalokdaj s svojim svežim pristopom tudi mene motiviral, da sem bila morda drugačna.

Pa se vam zdi, da so najlepše pesmi res že napisane?
Priredbe obsegajo pesmi iz različnih časovnih obdobij, tako da bodo čez leta prav gotovo priredili tudi kakšne današnje melodije.

Bomo dobili tudi album So najlepše pesmi že napisane 3?
Že pri številki 2 je bilo nekaj malih pomislekov, a se je izkazalo, da je ustvarjalne motivacije dovolj, pesmi pa še za nekaj nadaljevanj. Močnejša želja je, da bi za naslednjo ploščo prav tako izbirali med skladbami, a med takimi, ki bi bile napisane zame na novo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.