Magazin > Film & Glasba & TV
46 ogledov

Red Hot Chili Peppers v Zagrebu

Red Hot Chili Peppers EPA
Če si že nekaj časa želite v živo na odru videti legendarne Red Hot Chili Peppers, skočite konec avgusta v Zagreb, kjer bodo nastopili v sklopu svetovne turneje.

Na zagrebškem Hipodromu bo 29. avgusta nastopila legendarna rock zasedba, velikani Red Hot Chili Peppers (RHCP), ki bodo po številnih koncertih čez lužo, v Avstraliji in Evropi, nastopili v naši neposredni bližini.

Rdeči čiliji so nastali leta 1983 kot srednješolska skupina Tony Flow and the Miraculous Masters of Mayhem in so sprva hoteli odigrati le en koncert. Naslednji je bil neizbežen in takoj so se preimenovali v RHCP, nekaj mesecev pozneje pa že podpisali pogodbo z založbo EMI. Za njimi so številni koncerti po celem svetu in deset studijskih albumov, pri čemer gre poudariti, da so s prvim The Uplift Mofo Party Plan (1987) prišli na lestive, z drugim Mother's Milk (1989) pa osvojili zlato ploščo. S pesmimi z albuma Blood Sugar Sex Magik (1991) so dokončno potrdili svojo svetovno slavo ter začeli osvajati številne tuje lestvice in različne nagrade. Najbolj uspešni album, ki so ga prodali v več kot 15 milijonih primerkov, je Californication iz leta 1999.

Najnovejšega, I'm with you, so izdali lani po štirih letih premora. Na turneji, na kateri nastopajo v zasedbi Anthony Kiedis, Flea, Chad Smith in Josh Klinghoffer, bodo predstavili tako ta album kot tudi starejše uspešnice.

Vstopnica za tribuno (prosta izbira sedežev) znaša 74,83 evrov, za Hot Pit (stojišča) 61,50 evra, za Pitch (stojišča) pa boste odšteli 48,17 evra.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.