Magazin > Film & Glasba & TV
31 ogledov

Reeves je "47 ronin"

47 RONIN
1/12
Karantanija cinemas
V slovenske kinematografe 16. januarja prihaja epska zgodba o samurajih, ki maščujejo smrt svojega gospodarja. V glavni vlogi Keanu Reeves.

Ko izdajalski vladar ubije njihovega gospodarja in jih izžene, 47 samurajev brez gospodarja priseže, da se bodo maščevali in povrnili čast svojemu klanu. Pregnani z domov in raztreseni po deželi morajo poiskati pomoč Kaia, mešanca, ki so ga nekoč zavračali, ko se prebijajo skozi divji svet mitoloških bitij, čarovnije in groze.

Ko ta izgnani zasužnjeni izobčenec postane njihovo najbolj smrtonosno orožje, se preobrazi v junaka, ki to skupinico upornikov navdihne za spopad z zlom, ki zaseda njihovo deželo, in seže po večnosti.

Ta izjemna zgodba o neverjetnem pogumu temelji na epski zgodbi, ki je postala ena najtrajnejših japonskih legend in izvira iz 18. stoletja, ko je 47 samurajev počastilo prezgodnjo smrt svojega gospodarja tako, da so ga maščevali.

V tej novi predelavi nacionalne legende Japonske, osupljive zgodbe, ki je prehajala iz roda v rod in skozi stoletja doživljala dodelave in različne interpretacije, je legenda o najvišji žrtvi in večni časti roninov znova rojena za novo generacijo.

Striktno upoštevali japonsko tradicijo

Snemanje je potekalo v ateljeju v Budimpešti, kjer so postavili kulise za dvorišče v Akup, otok Dejima in Tengujski gozd, v zemljišču studia Shepperton v Angliji pa eksterier v Aku in Kirovo trdnjavo za veliki finale filma. Za film so ročno izdelali približno 400 samurajskih oklepov iz plastike, da so omogočili lahkotno gibanje. Pri vseh vidikih, od scenografije do kostumov in učinkov, so upoštevali japonsko tradicijo, ki je bila temelj za razvoj celotne podobe filma in njegov fantastični element.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.