Magazin > Film & Glasba & TV
23 ogledov

Rekordno število premier na gradu

Sylvester Stallone Žurnal24 main
V okviru Festivala Ljubljana bo od 29. julija do 21. avgusta na Ljubljanskem gradu potekal Film pod zvezdami.

Letošnja novost filmskega festivala je po besedah Koena Van Daela, pomočnika direktorice in programskega vodje Kinodvora, ki je pripravil izbor filmskih projekcij, rekordno število (kar pet) filmskih premier oziroma predpremier.

Tri dni pred začetkom predvajanja v ZDA si bodo tako obiskovalci grajskega kina pod zvezdami lahko ogledali akcijski triler Sylvestra Stallona Plačanci, v katerem med drugim igrajo Mickey Rourke, Bruce Willis in Arnold Schwarzenegger (projekcija bo 10. avgusta).

Premierno bodo v sredo 11. avgusta predvajali tudi postapokaliptično zgodbo Cesta, ki jo je režiser John Hillcoat posnel po istoimenski knjižni predlogi Cormaca McCarthyja. Med letošnjimi premierami so še animiran film Panika na vasi, ki je posnet po kultni belgijski animirani seriji (17. avgusta); drama o treh ženskah Mati in hči z Naomi Watts in Samuelom L. Jacksonom v glavnih vlogah (19. avgusta) in Winterbottomov film Morilec v meni, ki je posnet po romanu legendarnega pisca rumenih krimičev Jima Thompsona (21. avgusta).

 Slovenijo bo zastopala Slovenka
Potem so tu tudi odlični filmi, ki so prezgodaj izginili s filmskega platna. Slovenijo bo zastopala Slovenka Damjana Kozoleta (9. avgust, op. a.),” pravi Van Daele in dodaja, da so med te filme uvrstili tudi z nostalgijo po osemdesetih prežet generacijski film Lunapark (6. avgust), komedijo bratov Coen Zresni se (12. avgust), Razmetane postelje Alexisa Dos Santosa (4. avgust) in aktualnega dobitnika oskarja za najboljši dokumentarec Skriti zaliv (8. avgust).

Na gradu bodo predvajali tudi nekatere Kinodvorove uspešnice, med njimi komedijo Fatiha Akina Kuhinja z dušo, ki bo Film pod zvezdami odprl, in ljubezensko dramo Sama Mendersa Greva (14. avgust). V program so kinodvorovci uvrstili še nekaj najodmevnejših filmov zadnjega Ljubljanskega mednarodnega filmskega festivala (Antikrista Larsa von Trierja, Zlomljene objeme Pedra Almodóvarja in dobitnika zlate palme Beli trak) ter nekatere najodmevnejše filme zadnje kinematografske sezone.

Filmske projekcije se bodo začele ob 21.30, v primeru dežja pa si bo filme mogoče ogledati naslednji dan ob isti uri v Kinodvoru, z izjemo filma Morilec v meni, ki mu bo Kinodvor v primeru odpovedi namenil kar dva termina (22. avgusta ob 19. uri in 21.30). Za vstopnico boste odšteli 3,80 ali 4,50 evra (predpremiere in premiere). Več informacij lahko najdete na spletnih straneh Kinodvora.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.